Mezza Beirut tillbaka vid vattnet

Nyöppnat
April 2024
Mezza Beirut tillbaka vid vattnet

Fakta

Den libanesiska restaurangen Mezza Beirut öppnade för fyra år sedan nere vid Titanic i Västra hamnen, sedan dess har man flyttat till Möllan och bytt namn till Rue Hamra. Men nu vänder man tillbaka – och tar i slutet av mars över Sugois lokaler på Citadellsvägen.
 – Det som lockade oss är kanalen och Malmöhus slott. Man kan se det från uteserveringen – tänk att sitta en sen sommarkväll på uteserveringen och njuta av ett glas vin och njuta av utsikten. Sedan är det fräscha lokaler som är nybyggda och vi vet att området har stor potential, säger Hassan El-Kassem.
 El-Kassem beskriver Mezza Beirut som ett libanesiskt koncept skapat med traditioner där moderna tankar har adderats och med stort fokus på säsongvaror, ekologiskt samt närodlat. Menyn kommer att bestå av meze, samt ett grillat koncept där man röker köttet och tillagar det under tjugo timmar i ugn med kol eller ved.
 – Vi kommer också att ha magdansös, saxofonist och annan livemusik. Vi kommer även vara den första libanesiska restaurangen med standup-komiker från Mellanöstern.

Den libanesiska restaurangen Mezza Beirut öppnade för fyra år sedan nere vid Titanic i Västra hamnen, sedan dess har man flyttat till Möllan och bytt namn till Rue Hamra. Men nu vänder man tillbaka – och tar i slutet av mars över Sugois lokaler på Citadellsvägen.
 – Det som lockade oss är kanalen och Malmöhus slott. Man kan se det från uteserveringen – tänk att sitta en sen sommarkväll på uteserveringen och njuta av ett glas vin och njuta av utsikten. Sedan är det fräscha lokaler som är nybyggda och vi vet att området har stor potential, säger Hassan El-Kassem.
 El-Kassem beskriver Mezza Beirut som ett libanesiskt koncept skapat med traditioner där moderna tankar har adderats och med stort fokus på säsongvaror, ekologiskt samt närodlat. Menyn kommer att bestå av meze, samt ett grillat koncept där man röker köttet och tillagar det under tjugo timmar i ugn med kol eller ved.
 – Vi kommer också att ha magdansös, saxofonist och annan livemusik. Vi kommer även vara den första libanesiska restaurangen med standup-komiker från Mellanöstern.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/mezza-beirut-tillbaka-vid-vattnet

Fler artiklar

Läs
Tareq Taylor
Intervju
September 2016

Tareq Taylor

Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.

Tareq Taylor
Intervju
September 2016

Tareq Taylor

Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.

Tareq Taylor
Intervju
September 2016

Tareq Taylor

Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.

Tareq Taylor
Intervju
September 2016

Tareq Taylor

Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.

Läs
Peter Skogström
Intervju
Mars 2016

Peter Skogström

Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.

Peter Skogström
Intervju
Mars 2016

Peter Skogström

Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.

Peter Skogström
Intervju
Mars 2016

Peter Skogström

Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.

Peter Skogström
Intervju
Mars 2016

Peter Skogström

Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.

Läs
Lars-Göran Håkansson
Intervju
Mars 2015

Lars-Göran Håkansson

Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.

Lars-Göran Håkansson
Intervju
Mars 2015

Lars-Göran Håkansson

Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.

Lars-Göran Håkansson
Intervju
Mars 2015

Lars-Göran Håkansson

Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.

Lars-Göran Håkansson
Intervju
Mars 2015

Lars-Göran Håkansson

Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.