Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa.
Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan.
Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel.
Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.
Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa.
Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan.
Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel.
Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.
Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.
Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.
Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.
Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.
Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.
Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.
Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.
Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.
Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö