Marsipan/mandelmassa

Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022
Marsipan/mandelmassa

Fakta

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa.
Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan.
 Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel.
 Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa.
Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan.
 Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel.
 Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/marsipan-mandelmassa

Fler artiklar

Läs
Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel
Mat & Dryck
September 2022

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel
Mat & Dryck
September 2022

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel
Mat & Dryck
September 2022

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel
Mat & Dryck
September 2022

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Läs
Sista kvarteret i Lomma strandstad
Byggnytt
Oktober 2024

Sista kvarteret i Lomma strandstad

Som det sista kvarteret ut i nybyggnadsprojektet Lomma strandstad planeras den blivande bostadsrättsföreningen Landgången. Totalt blir det 74 i lägenheter i storlekar från ettor till fyror, många med balkong eller uteplats. Föreningen får också en gemensam innergård samt en gemensam takterass. Överst blir det penthouse-lägenheter med privat takterass. Datum för inflyttning är inte fastställt.

Sista kvarteret i Lomma strandstad
Byggnytt
Oktober 2024

Sista kvarteret i Lomma strandstad

Som det sista kvarteret ut i nybyggnadsprojektet Lomma strandstad planeras den blivande bostadsrättsföreningen Landgången. Totalt blir det 74 i lägenheter i storlekar från ettor till fyror, många med balkong eller uteplats. Föreningen får också en gemensam innergård samt en gemensam takterass. Överst blir det penthouse-lägenheter med privat takterass. Datum för inflyttning är inte fastställt.

Sista kvarteret i Lomma strandstad
Byggnytt
Oktober 2024

Sista kvarteret i Lomma strandstad

Som det sista kvarteret ut i nybyggnadsprojektet Lomma strandstad planeras den blivande bostadsrättsföreningen Landgången. Totalt blir det 74 i lägenheter i storlekar från ettor till fyror, många med balkong eller uteplats. Föreningen får också en gemensam innergård samt en gemensam takterass. Överst blir det penthouse-lägenheter med privat takterass. Datum för inflyttning är inte fastställt.

Sista kvarteret i Lomma strandstad
Byggnytt
Oktober 2024

Sista kvarteret i Lomma strandstad

Som det sista kvarteret ut i nybyggnadsprojektet Lomma strandstad planeras den blivande bostadsrättsföreningen Landgången. Totalt blir det 74 i lägenheter i storlekar från ettor till fyror, många med balkong eller uteplats. Föreningen får också en gemensam innergård samt en gemensam takterass. Överst blir det penthouse-lägenheter med privat takterass. Datum för inflyttning är inte fastställt.

Läs
Det perfekta ölglaset
Mat & Dryck
Oktober 2024

Det perfekta ölglaset

Aleglas, tulpanglas, eller pilsnerglas? Japanska designbyrån Nendo har kommit på det perfekta ölglaset. The Perfect 3Way Glass, har tre olika sidor att dricka från. Först ska man dricka från den raka sidan och låta ölet svepa över tungan och ner i svalget. Sen ska man ta en klunk från den utsvängda sidan där man får smaken längre fram på tungan samtidigt som ”bulan” håller kvar aromer. Sist ska man dricka från den utbuktande sidan som har bäst kontroll på flödet. Kampai!

Det perfekta ölglaset
Mat & Dryck
Oktober 2024

Det perfekta ölglaset

Aleglas, tulpanglas, eller pilsnerglas? Japanska designbyrån Nendo har kommit på det perfekta ölglaset. The Perfect 3Way Glass, har tre olika sidor att dricka från. Först ska man dricka från den raka sidan och låta ölet svepa över tungan och ner i svalget. Sen ska man ta en klunk från den utsvängda sidan där man får smaken längre fram på tungan samtidigt som ”bulan” håller kvar aromer. Sist ska man dricka från den utbuktande sidan som har bäst kontroll på flödet. Kampai!

Det perfekta ölglaset
Mat & Dryck
Oktober 2024

Det perfekta ölglaset

Aleglas, tulpanglas, eller pilsnerglas? Japanska designbyrån Nendo har kommit på det perfekta ölglaset. The Perfect 3Way Glass, har tre olika sidor att dricka från. Först ska man dricka från den raka sidan och låta ölet svepa över tungan och ner i svalget. Sen ska man ta en klunk från den utsvängda sidan där man får smaken längre fram på tungan samtidigt som ”bulan” håller kvar aromer. Sist ska man dricka från den utbuktande sidan som har bäst kontroll på flödet. Kampai!

Det perfekta ölglaset
Mat & Dryck
Oktober 2024

Det perfekta ölglaset

Aleglas, tulpanglas, eller pilsnerglas? Japanska designbyrån Nendo har kommit på det perfekta ölglaset. The Perfect 3Way Glass, har tre olika sidor att dricka från. Först ska man dricka från den raka sidan och låta ölet svepa över tungan och ner i svalget. Sen ska man ta en klunk från den utsvängda sidan där man får smaken längre fram på tungan samtidigt som ”bulan” håller kvar aromer. Sist ska man dricka från den utbuktande sidan som har bäst kontroll på flödet. Kampai!

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.