
Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött.
– Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital.
Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.
Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött.
– Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital.
Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Steve Braithwaite har skapat världens längsta bananbil – Braithwaite Cavendish Four Seat Velos-a-Nana. Den nästan sex meter långa, handbyggda bilen baseras på en Ford F-150 från 1993 med V8 och har plats för fyra personer. Bananens maxhastighet är 136 km/h.

Steve Braithwaite har skapat världens längsta bananbil – Braithwaite Cavendish Four Seat Velos-a-Nana. Den nästan sex meter långa, handbyggda bilen baseras på en Ford F-150 från 1993 med V8 och har plats för fyra personer. Bananens maxhastighet är 136 km/h.

Steve Braithwaite har skapat världens längsta bananbil – Braithwaite Cavendish Four Seat Velos-a-Nana. Den nästan sex meter långa, handbyggda bilen baseras på en Ford F-150 från 1993 med V8 och har plats för fyra personer. Bananens maxhastighet är 136 km/h.

Oliver oliver oliver, överallt serveras det oliver. Säg en restaurang i det moderna skrået som idag inte har en snacksmeny innan förrätterna med några sorters chark, ost och så klart, oliver. Det får gärna vara så. Jag tycker att oliver är ett utomordentligt snacks till det första glaset vin eller mousserande. Men jag börjar bli uttråkad.

Oliver oliver oliver, överallt serveras det oliver. Säg en restaurang i det moderna skrået som idag inte har en snacksmeny innan förrätterna med några sorters chark, ost och så klart, oliver. Det får gärna vara så. Jag tycker att oliver är ett utomordentligt snacks till det första glaset vin eller mousserande. Men jag börjar bli uttråkad.

Oliver oliver oliver, överallt serveras det oliver. Säg en restaurang i det moderna skrået som idag inte har en snacksmeny innan förrätterna med några sorters chark, ost och så klart, oliver. Det får gärna vara så. Jag tycker att oliver är ett utomordentligt snacks till det första glaset vin eller mousserande. Men jag börjar bli uttråkad.

Davidoffs nya Grande Humidor rymmer upp till 140 toro-cigarrer. Tillverkad i exklusiv ebenholts och okoumé för elegant förvaring. Två Davidoff de Luxe-regulatorer säkerställer konstant fuktighet.

Davidoffs nya Grande Humidor rymmer upp till 140 toro-cigarrer. Tillverkad i exklusiv ebenholts och okoumé för elegant förvaring. Två Davidoff de Luxe-regulatorer säkerställer konstant fuktighet.

Davidoffs nya Grande Humidor rymmer upp till 140 toro-cigarrer. Tillverkad i exklusiv ebenholts och okoumé för elegant förvaring. Två Davidoff de Luxe-regulatorer säkerställer konstant fuktighet.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö