Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Näringsliv
Mars 2025
Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Fakta

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött.
 – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital.
 Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött.
 – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital.
 Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/malmobolag-vill-brygga-framtidens-kott

Fler artiklar

Läs
Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik
Mat & Dryck
Juni 2025

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik

Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik. 

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik
Mat & Dryck
Juni 2025

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik

Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik. 

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik
Mat & Dryck
Juni 2025

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik

Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik. 

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik
Mat & Dryck
Juni 2025

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik

Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik. 

Läs
Søernes Ølbar
Mat & Dryck
Juni 2025

Søernes Ølbar

Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.

Søernes Ølbar
Mat & Dryck
Juni 2025

Søernes Ølbar

Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.

Søernes Ølbar
Mat & Dryck
Juni 2025

Søernes Ølbar

Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.

Søernes Ølbar
Mat & Dryck
Juni 2025

Søernes Ølbar

Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.

Läs
En hel vägg av vintage-högtalare
Underhållning
Juni 2025

En hel vägg av vintage-högtalare

Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.

En hel vägg av vintage-högtalare
Underhållning
Juni 2025

En hel vägg av vintage-högtalare

Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.

En hel vägg av vintage-högtalare
Underhållning
Juni 2025

En hel vägg av vintage-högtalare

Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.

En hel vägg av vintage-högtalare
Underhållning
Juni 2025

En hel vägg av vintage-högtalare

Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.