
Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött.
– Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital.
Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.
Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött.
– Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital.
Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Jag vet inte om ni, kära läsare, gillar humor. Jag gör det. Jag tycker det är kul att skratta faktiskt. Det är egentligen konstigt att det kan vara så najs att öppna munnen och låta - Ha ha ha! Men det är härligt! Prova! Igår skrattade jag till exempel högt åt Björn Gustafssons sketchserie Koppla Av på SVT. Det märkliga var att jag inte trodde att jag skulle tycka det va kul. Gick tvärtom in med inställningen att den där Björn Gustafsson är väl ändå lite överskattad. Han gjorde den där Carina Berg-låten i Mellon för hundra år sedan men sen har han väl inte gjort något? Började alltså titta med mycket skeptisk sinne. Ändå satt jag där några minuter senare och vred mig av garv. Speciellt åt sportreportern som inte kan ett dugg om sport. Kul!

Jag vet inte om ni, kära läsare, gillar humor. Jag gör det. Jag tycker det är kul att skratta faktiskt. Det är egentligen konstigt att det kan vara så najs att öppna munnen och låta - Ha ha ha! Men det är härligt! Prova! Igår skrattade jag till exempel högt åt Björn Gustafssons sketchserie Koppla Av på SVT. Det märkliga var att jag inte trodde att jag skulle tycka det va kul. Gick tvärtom in med inställningen att den där Björn Gustafsson är väl ändå lite överskattad. Han gjorde den där Carina Berg-låten i Mellon för hundra år sedan men sen har han väl inte gjort något? Började alltså titta med mycket skeptisk sinne. Ändå satt jag där några minuter senare och vred mig av garv. Speciellt åt sportreportern som inte kan ett dugg om sport. Kul!

Jag vet inte om ni, kära läsare, gillar humor. Jag gör det. Jag tycker det är kul att skratta faktiskt. Det är egentligen konstigt att det kan vara så najs att öppna munnen och låta - Ha ha ha! Men det är härligt! Prova! Igår skrattade jag till exempel högt åt Björn Gustafssons sketchserie Koppla Av på SVT. Det märkliga var att jag inte trodde att jag skulle tycka det va kul. Gick tvärtom in med inställningen att den där Björn Gustafsson är väl ändå lite överskattad. Han gjorde den där Carina Berg-låten i Mellon för hundra år sedan men sen har han väl inte gjort något? Började alltså titta med mycket skeptisk sinne. Ändå satt jag där några minuter senare och vred mig av garv. Speciellt åt sportreportern som inte kan ett dugg om sport. Kul!
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö