
Hotellsommaren i Sverige slog rekord, visar preliminära siffror från branschorganisationen Visita. Totalt ökade antalet belagda hotellrum med knappt sex procent jämfört med förra året – och Malmö sticker ut. Här såldes nio procent fler hotellrum i augusti, att jämföra med Stockholms ökning på fem procent.
Även logiintäkterna steg i landet, med åtta procent under sommaren, främst tack vare stora evenemang. Utländska gästnätter ökade tydligt, särskilt från Norge, Danmark, Finland och USA.
Hotellsommaren i Sverige slog rekord, visar preliminära siffror från branschorganisationen Visita. Totalt ökade antalet belagda hotellrum med knappt sex procent jämfört med förra året – och Malmö sticker ut. Här såldes nio procent fler hotellrum i augusti, att jämföra med Stockholms ökning på fem procent.
Även logiintäkterna steg i landet, med åtta procent under sommaren, främst tack vare stora evenemang. Utländska gästnätter ökade tydligt, särskilt från Norge, Danmark, Finland och USA.

Den 24 oktober 2005 noterades Chisato Iwasakis äpple som världens största. Äpplet vägde 1,849 kg och odlades på hans äppelfarm i Hirosaki City, Japan. Hade man bakat äppelpaj av det, hade det räckt till 14 portioner.

Den 24 oktober 2005 noterades Chisato Iwasakis äpple som världens största. Äpplet vägde 1,849 kg och odlades på hans äppelfarm i Hirosaki City, Japan. Hade man bakat äppelpaj av det, hade det räckt till 14 portioner.

Den 24 oktober 2005 noterades Chisato Iwasakis äpple som världens största. Äpplet vägde 1,849 kg och odlades på hans äppelfarm i Hirosaki City, Japan. Hade man bakat äppelpaj av det, hade det räckt till 14 portioner.

Caciocavallo Podolico är en ost av mjölk från Podolica-korna i södra Italien. Osten lagras i grottor, hängandes i snören, vilket ger osten en droppform. Osten ska funka bra till lasagne och gratänger, eller bara smält till charkuterier. Osten kan kosta så mycket som 1 000 kr/kilo om den är kraftigt lagrad.

Caciocavallo Podolico är en ost av mjölk från Podolica-korna i södra Italien. Osten lagras i grottor, hängandes i snören, vilket ger osten en droppform. Osten ska funka bra till lasagne och gratänger, eller bara smält till charkuterier. Osten kan kosta så mycket som 1 000 kr/kilo om den är kraftigt lagrad.

Caciocavallo Podolico är en ost av mjölk från Podolica-korna i södra Italien. Osten lagras i grottor, hängandes i snören, vilket ger osten en droppform. Osten ska funka bra till lasagne och gratänger, eller bara smält till charkuterier. Osten kan kosta så mycket som 1 000 kr/kilo om den är kraftigt lagrad.

Äntligen är det högsäsong för våra svenska äpplen. Butikerna flödar av lokala godsaker från Apelträdet och du kan frossa i äppelkaka och hemgjort äppelmos, imponera med en tarte tartin eller trendig cider som du jäst i källaren. Vi är ett äppelland och Skåne står för hela 90 procent av alla odlingarna med Österlens äppelrike och Kullahalvön i täten. Trots att vi har ett fantastiskt utbud av svenska äpplen köper vi faktiskt fler utländska. Även i högsäsong. Visst är det konstigt?

Äntligen är det högsäsong för våra svenska äpplen. Butikerna flödar av lokala godsaker från Apelträdet och du kan frossa i äppelkaka och hemgjort äppelmos, imponera med en tarte tartin eller trendig cider som du jäst i källaren. Vi är ett äppelland och Skåne står för hela 90 procent av alla odlingarna med Österlens äppelrike och Kullahalvön i täten. Trots att vi har ett fantastiskt utbud av svenska äpplen köper vi faktiskt fler utländska. Även i högsäsong. Visst är det konstigt?

Äntligen är det högsäsong för våra svenska äpplen. Butikerna flödar av lokala godsaker från Apelträdet och du kan frossa i äppelkaka och hemgjort äppelmos, imponera med en tarte tartin eller trendig cider som du jäst i källaren. Vi är ett äppelland och Skåne står för hela 90 procent av alla odlingarna med Österlens äppelrike och Kullahalvön i täten. Trots att vi har ett fantastiskt utbud av svenska äpplen köper vi faktiskt fler utländska. Även i högsäsong. Visst är det konstigt?
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö