Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
– Fy fan alltså! Tack för idag. Vi ses en annan dag hej hej. Känner ni igen det? Just det. Orden kommer från Janne Anderssons numera famösa vredesutbrott i Viasatstudion. Vår förbundskapten visade känslor och de följande dagarna dominerades etern fullständigt av denna händelse. Hur blev det såhär?
– Fy fan alltså! Tack för idag. Vi ses en annan dag hej hej. Känner ni igen det? Just det. Orden kommer från Janne Anderssons numera famösa vredesutbrott i Viasatstudion. Vår förbundskapten visade känslor och de följande dagarna dominerades etern fullständigt av denna händelse. Hur blev det såhär?
– Fy fan alltså! Tack för idag. Vi ses en annan dag hej hej. Känner ni igen det? Just det. Orden kommer från Janne Anderssons numera famösa vredesutbrott i Viasatstudion. Vår förbundskapten visade känslor och de följande dagarna dominerades etern fullständigt av denna händelse. Hur blev det såhär?
Jag såg en dokumentär om jazzpianisten Oscar Peterson på SVT. Där sa dom att han var ett geni. Men var han verkligen det? Han var såklart en hejare på att kittla elfenben (gammalt roligt uttryck för att spela piano.) Men ett geni? Nja, jag vet inte.
Jag såg en dokumentär om jazzpianisten Oscar Peterson på SVT. Där sa dom att han var ett geni. Men var han verkligen det? Han var såklart en hejare på att kittla elfenben (gammalt roligt uttryck för att spela piano.) Men ett geni? Nja, jag vet inte.
Jag såg en dokumentär om jazzpianisten Oscar Peterson på SVT. Där sa dom att han var ett geni. Men var han verkligen det? Han var såklart en hejare på att kittla elfenben (gammalt roligt uttryck för att spela piano.) Men ett geni? Nja, jag vet inte.
Två av de bästa sakerna jag vet är film och sport. Så då borde ju rent logiskt det absolut bästa vara filmer om sport. Men, så är det inte. Tyvärr. Förmodligen eftersom det finns så få bra filmer om sport. Som jag ser det finns det två stora problem som står i vägen för att lyckas med konststycket att göra en sevärd idrottsfilm eller serie.
Två av de bästa sakerna jag vet är film och sport. Så då borde ju rent logiskt det absolut bästa vara filmer om sport. Men, så är det inte. Tyvärr. Förmodligen eftersom det finns så få bra filmer om sport. Som jag ser det finns det två stora problem som står i vägen för att lyckas med konststycket att göra en sevärd idrottsfilm eller serie.
Två av de bästa sakerna jag vet är film och sport. Så då borde ju rent logiskt det absolut bästa vara filmer om sport. Men, så är det inte. Tyvärr. Förmodligen eftersom det finns så få bra filmer om sport. Som jag ser det finns det två stora problem som står i vägen för att lyckas med konststycket att göra en sevärd idrottsfilm eller serie.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö