Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Scott Wiener i New York City älskar pizza. Han älskar också att spara kartongerna. Samlingen på 595 olika pizzakartonger är världens största och noterades i rekordböckerna den 23 oktober 2012.
Scott Wiener i New York City älskar pizza. Han älskar också att spara kartongerna. Samlingen på 595 olika pizzakartonger är världens största och noterades i rekordböckerna den 23 oktober 2012.
Scott Wiener i New York City älskar pizza. Han älskar också att spara kartongerna. Samlingen på 595 olika pizzakartonger är världens största och noterades i rekordböckerna den 23 oktober 2012.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Det är inte officiellt, men äppeltavlan på Äppelmarknaden i Kivik är 108 kvm stor och det går åt ca 35 000 äpplen av 12 olika sorter. Och det tar 5 dagar att färdigställa den. Det är åtminstone den största i Skåne och det är allt som räknas! I höstas flyttade marknaden från hamnen till höjderna strax söder om Kivik. I år startar det 30 september.
Det är inte officiellt, men äppeltavlan på Äppelmarknaden i Kivik är 108 kvm stor och det går åt ca 35 000 äpplen av 12 olika sorter. Och det tar 5 dagar att färdigställa den. Det är åtminstone den största i Skåne och det är allt som räknas! I höstas flyttade marknaden från hamnen till höjderna strax söder om Kivik. I år startar det 30 september.
Det är inte officiellt, men äppeltavlan på Äppelmarknaden i Kivik är 108 kvm stor och det går åt ca 35 000 äpplen av 12 olika sorter. Och det tar 5 dagar att färdigställa den. Det är åtminstone den största i Skåne och det är allt som räknas! I höstas flyttade marknaden från hamnen till höjderna strax söder om Kivik. I år startar det 30 september.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö