Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Herrkonfektionskedjan Oscar Jacobson har funnits i 120 år och har varit kunglig hovleverantör sedan 1980. Snart öppnar man en ny hållbarhetsbutik i Göteborg, ett initiativ som innefattar att kunderna kan köpa, sälja och hyra kläder. – Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi vara med och bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger företagets vd Richard Woodbridge. Den nya butiken ska öppnas runt årsskiftet i Victoriapassagen. I samma veva renoveras även Oscar Jacobsons lokal på Avenyn.
Herrkonfektionskedjan Oscar Jacobson har funnits i 120 år och har varit kunglig hovleverantör sedan 1980. Snart öppnar man en ny hållbarhetsbutik i Göteborg, ett initiativ som innefattar att kunderna kan köpa, sälja och hyra kläder. – Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi vara med och bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger företagets vd Richard Woodbridge. Den nya butiken ska öppnas runt årsskiftet i Victoriapassagen. I samma veva renoveras även Oscar Jacobsons lokal på Avenyn.
Herrkonfektionskedjan Oscar Jacobson har funnits i 120 år och har varit kunglig hovleverantör sedan 1980. Snart öppnar man en ny hållbarhetsbutik i Göteborg, ett initiativ som innefattar att kunderna kan köpa, sälja och hyra kläder. – Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi vara med och bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger företagets vd Richard Woodbridge. Den nya butiken ska öppnas runt årsskiftet i Victoriapassagen. I samma veva renoveras även Oscar Jacobsons lokal på Avenyn.
Det händer en hel del i Slakthusområdet. Där finns bland andra ölbryggeriet Spike, vinmakaren Wine Mechanics – och nu även La Fonda Mexicana. Denna prestigelösa lilla familjerestaurang var tidigare inhyst på Ringön och har dessutom poppat upp i olika sammanhang. Nyligen gick flyttlasset till Gamlestaden, där man än så länge lagar mat för avhämtning. – Det blev inte som jag tänkte i början, allt har tagit mer tid. Så är det i livet. Men det kommer att bli bra och vi öppnar servering framöver, konstaterar Ana-Gema Tolentino, som driver La Fonda Mexicana. Fram till dess får kunderna alltså köpa med sig den genuina mexikanska maten hem.
Det händer en hel del i Slakthusområdet. Där finns bland andra ölbryggeriet Spike, vinmakaren Wine Mechanics – och nu även La Fonda Mexicana. Denna prestigelösa lilla familjerestaurang var tidigare inhyst på Ringön och har dessutom poppat upp i olika sammanhang. Nyligen gick flyttlasset till Gamlestaden, där man än så länge lagar mat för avhämtning. – Det blev inte som jag tänkte i början, allt har tagit mer tid. Så är det i livet. Men det kommer att bli bra och vi öppnar servering framöver, konstaterar Ana-Gema Tolentino, som driver La Fonda Mexicana. Fram till dess får kunderna alltså köpa med sig den genuina mexikanska maten hem.
Det händer en hel del i Slakthusområdet. Där finns bland andra ölbryggeriet Spike, vinmakaren Wine Mechanics – och nu även La Fonda Mexicana. Denna prestigelösa lilla familjerestaurang var tidigare inhyst på Ringön och har dessutom poppat upp i olika sammanhang. Nyligen gick flyttlasset till Gamlestaden, där man än så länge lagar mat för avhämtning. – Det blev inte som jag tänkte i början, allt har tagit mer tid. Så är det i livet. Men det kommer att bli bra och vi öppnar servering framöver, konstaterar Ana-Gema Tolentino, som driver La Fonda Mexicana. Fram till dess får kunderna alltså köpa med sig den genuina mexikanska maten hem.
I höstas öppnade Stenugnsbageriet ett nytt bageri vid Heden och är även på gång med ett på Kallebäcks terrasser. Och nu är det dags igen. – Vi ser fram emot att öppna i Mölnlycke fabriker. Där blir det ett stort kafé med insyn i själva bageriet, som är på 500 kvadratmeter, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet. Till bruksmiljöerna i det gamla fabriksområdet ska bageriet flytta sin befintliga verksamhet från Landvetter. Här liksom där är specialiteten surdegsbröd i lösvikt. Premiären ska ske strax efter årsskiftet.
I höstas öppnade Stenugnsbageriet ett nytt bageri vid Heden och är även på gång med ett på Kallebäcks terrasser. Och nu är det dags igen. – Vi ser fram emot att öppna i Mölnlycke fabriker. Där blir det ett stort kafé med insyn i själva bageriet, som är på 500 kvadratmeter, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet. Till bruksmiljöerna i det gamla fabriksområdet ska bageriet flytta sin befintliga verksamhet från Landvetter. Här liksom där är specialiteten surdegsbröd i lösvikt. Premiären ska ske strax efter årsskiftet.
I höstas öppnade Stenugnsbageriet ett nytt bageri vid Heden och är även på gång med ett på Kallebäcks terrasser. Och nu är det dags igen. – Vi ser fram emot att öppna i Mölnlycke fabriker. Där blir det ett stort kafé med insyn i själva bageriet, som är på 500 kvadratmeter, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet. Till bruksmiljöerna i det gamla fabriksområdet ska bageriet flytta sin befintliga verksamhet från Landvetter. Här liksom där är specialiteten surdegsbröd i lösvikt. Premiären ska ske strax efter årsskiftet.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö