
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust. – Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica. Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away. – Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.

Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust. – Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica. Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away. – Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.

Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust. – Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica. Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away. – Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.

Nu är det 10 år sedan Gretro startade sin första butik i Malmö. Med passion för återanvändning säljer de möbler, prylar och miljövänliga färgprodukter. Nu har Gretro flyttat från Roslins väg till större lokaler på Västra Rönneholmsvägen 42, och har därmed fått större butiksyta, lager, verkstad med renovering och målarrum för workshops. – Vi brinner för att ta vara på saker och använda dem igen och igen. Därför erbjuder vi också kurser i renovering och målning. Den nya butikslokalen har stora utrymmen för ändamålet, säger Gretros vd och ägare Pia Jansäter.

Nu är det 10 år sedan Gretro startade sin första butik i Malmö. Med passion för återanvändning säljer de möbler, prylar och miljövänliga färgprodukter. Nu har Gretro flyttat från Roslins väg till större lokaler på Västra Rönneholmsvägen 42, och har därmed fått större butiksyta, lager, verkstad med renovering och målarrum för workshops. – Vi brinner för att ta vara på saker och använda dem igen och igen. Därför erbjuder vi också kurser i renovering och målning. Den nya butikslokalen har stora utrymmen för ändamålet, säger Gretros vd och ägare Pia Jansäter.

Nu är det 10 år sedan Gretro startade sin första butik i Malmö. Med passion för återanvändning säljer de möbler, prylar och miljövänliga färgprodukter. Nu har Gretro flyttat från Roslins väg till större lokaler på Västra Rönneholmsvägen 42, och har därmed fått större butiksyta, lager, verkstad med renovering och målarrum för workshops. – Vi brinner för att ta vara på saker och använda dem igen och igen. Därför erbjuder vi också kurser i renovering och målning. Den nya butikslokalen har stora utrymmen för ändamålet, säger Gretros vd och ägare Pia Jansäter.

Camping Bar startade i Oslo och finns även i Århus och Köpenhamn i Danmark. Nu har den första svenska Camping öppnat på Stortorget i centrala Malmö där konceptet går ut på att kombinera minigolf och karaoke. – Malmö är känt för att vara en levande och diversifierad stad med en befolkning som uppskattar sociala event och underhållning. Genom att kombinera minigolf och karaoke skapar vi unik form av underhållning och breddar stadens utbud. På Camping Malmö kan våra gäster äta, dricka, sjunga och spela minigolf, säger Helena Small, produktionsledare för Malmö Camping.

Camping Bar startade i Oslo och finns även i Århus och Köpenhamn i Danmark. Nu har den första svenska Camping öppnat på Stortorget i centrala Malmö där konceptet går ut på att kombinera minigolf och karaoke. – Malmö är känt för att vara en levande och diversifierad stad med en befolkning som uppskattar sociala event och underhållning. Genom att kombinera minigolf och karaoke skapar vi unik form av underhållning och breddar stadens utbud. På Camping Malmö kan våra gäster äta, dricka, sjunga och spela minigolf, säger Helena Small, produktionsledare för Malmö Camping.

Camping Bar startade i Oslo och finns även i Århus och Köpenhamn i Danmark. Nu har den första svenska Camping öppnat på Stortorget i centrala Malmö där konceptet går ut på att kombinera minigolf och karaoke. – Malmö är känt för att vara en levande och diversifierad stad med en befolkning som uppskattar sociala event och underhållning. Genom att kombinera minigolf och karaoke skapar vi unik form av underhållning och breddar stadens utbud. På Camping Malmö kan våra gäster äta, dricka, sjunga och spela minigolf, säger Helena Small, produktionsledare för Malmö Camping.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö