
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Teak har en självklar plats på uteplatsen men används ofta även inomhus, inte minst i klassiker från Mid-century modern-eran. Rustikt när det är obehandlat och elegant när det är oljat.

Teak har en självklar plats på uteplatsen men används ofta även inomhus, inte minst i klassiker från Mid-century modern-eran. Rustikt när det är obehandlat och elegant när det är oljat.

Teak har en självklar plats på uteplatsen men används ofta även inomhus, inte minst i klassiker från Mid-century modern-eran. Rustikt när det är obehandlat och elegant när det är oljat.

Mobilerna blir en allt större del av vardagen. Vilka märken är populärast och hur använder vi dem? Och hur mycket guld innehåller en mobiltelefon? Siffror om mobiler och vårt användande.

Mobilerna blir en allt större del av vardagen. Vilka märken är populärast och hur använder vi dem? Och hur mycket guld innehåller en mobiltelefon? Siffror om mobiler och vårt användande.

Mobilerna blir en allt större del av vardagen. Vilka märken är populärast och hur använder vi dem? Och hur mycket guld innehåller en mobiltelefon? Siffror om mobiler och vårt användande.

Svårt att välja? Testa då Pench’s bar i Varna, Bulgarien. Pencho Penchev har hela 2014 cocktails på menyn. Detta rekord noterades 14 mars 2014 och Penchev jobbar på att utöka menyn för nya rekord. Vi gissar 2023 cocktails till nästa år.

Svårt att välja? Testa då Pench’s bar i Varna, Bulgarien. Pencho Penchev har hela 2014 cocktails på menyn. Detta rekord noterades 14 mars 2014 och Penchev jobbar på att utöka menyn för nya rekord. Vi gissar 2023 cocktails till nästa år.

Svårt att välja? Testa då Pench’s bar i Varna, Bulgarien. Pencho Penchev har hela 2014 cocktails på menyn. Detta rekord noterades 14 mars 2014 och Penchev jobbar på att utöka menyn för nya rekord. Vi gissar 2023 cocktails till nästa år.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö