
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Med Bodyfriends Quantum B&O massagefåtölj och ett Netflix-konto är hösten säkrad. Quantum har ”Advanced XD Pro Massage Module”, olika inställningar för höger- och vänstersidan, inbyggda Bang & Olufsen-högtalare, en 10 tums touchskärm som fjärrkontroll och ett ”Nava Clova AI Voice Recognition system” så man kan röststyra var man vill ha extra fokus på massagen. Popcornskålen får man ha i knät.

Med Bodyfriends Quantum B&O massagefåtölj och ett Netflix-konto är hösten säkrad. Quantum har ”Advanced XD Pro Massage Module”, olika inställningar för höger- och vänstersidan, inbyggda Bang & Olufsen-högtalare, en 10 tums touchskärm som fjärrkontroll och ett ”Nava Clova AI Voice Recognition system” så man kan röststyra var man vill ha extra fokus på massagen. Popcornskålen får man ha i knät.

Med Bodyfriends Quantum B&O massagefåtölj och ett Netflix-konto är hösten säkrad. Quantum har ”Advanced XD Pro Massage Module”, olika inställningar för höger- och vänstersidan, inbyggda Bang & Olufsen-högtalare, en 10 tums touchskärm som fjärrkontroll och ett ”Nava Clova AI Voice Recognition system” så man kan röststyra var man vill ha extra fokus på massagen. Popcornskålen får man ha i knät.

Star Festival Inc. i Shibuya, Tokyo, sålde världens dyraste ”lunchlåda” för motsvarande 20 628 svenska kronor den 25 februari 2018. Boxen innehöll 10 sorter nötkött med ris och citrus, färsk wasabi och päronsås.

Star Festival Inc. i Shibuya, Tokyo, sålde världens dyraste ”lunchlåda” för motsvarande 20 628 svenska kronor den 25 februari 2018. Boxen innehöll 10 sorter nötkött med ris och citrus, färsk wasabi och päronsås.

Star Festival Inc. i Shibuya, Tokyo, sålde världens dyraste ”lunchlåda” för motsvarande 20 628 svenska kronor den 25 februari 2018. Boxen innehöll 10 sorter nötkött med ris och citrus, färsk wasabi och päronsås.

Eskimo-glass eller Akutaq är glass, gjord av animaliskt fett från säl, älg eller karibo blandat med bär och små kött- eller fiskbitar. Kött, fisk, bär och fett ihopvispat – what’s not to like? Åtminstone mycket proteiner... Vi gissar att det är godare än vad man tror.

Eskimo-glass eller Akutaq är glass, gjord av animaliskt fett från säl, älg eller karibo blandat med bär och små kött- eller fiskbitar. Kött, fisk, bär och fett ihopvispat – what’s not to like? Åtminstone mycket proteiner... Vi gissar att det är godare än vad man tror.

Eskimo-glass eller Akutaq är glass, gjord av animaliskt fett från säl, älg eller karibo blandat med bär och små kött- eller fiskbitar. Kött, fisk, bär och fett ihopvispat – what’s not to like? Åtminstone mycket proteiner... Vi gissar att det är godare än vad man tror.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö