
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

När nomakockar går loss och skapar den bästa burgerplatsen i byen. Då är det mer än bara eminenta burgers på menyn. Cocktails, hemgjord glass, grönskande godsaker, pop ups. Spana in och planera ditt besök genast. Här finns även en take away corner och du kan köpa med flaskor hem. Ligger på andra sidan Inderhavnsbroen från Nyhavn, precis efter Broens Street Food.

När nomakockar går loss och skapar den bästa burgerplatsen i byen. Då är det mer än bara eminenta burgers på menyn. Cocktails, hemgjord glass, grönskande godsaker, pop ups. Spana in och planera ditt besök genast. Här finns även en take away corner och du kan köpa med flaskor hem. Ligger på andra sidan Inderhavnsbroen från Nyhavn, precis efter Broens Street Food.

När nomakockar går loss och skapar den bästa burgerplatsen i byen. Då är det mer än bara eminenta burgers på menyn. Cocktails, hemgjord glass, grönskande godsaker, pop ups. Spana in och planera ditt besök genast. Här finns även en take away corner och du kan köpa med flaskor hem. Ligger på andra sidan Inderhavnsbroen från Nyhavn, precis efter Broens Street Food.

Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.

Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.

Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.

Avokado eller alligatorpäron (Persea americana) är en art i familjen lagerväxter, som odlas för sina frukter. Ordet avokado kommer ytterst från ”ahuacatl” på aztekernas språk nahuatl. Det betyder ordagrant testikel (syftar väl på fruktens form)och kom till svenska genom spanskan. Avokadon finns till och med i Guinness rekordbok som världens mest hälsosamma och nyttigaste frukt. Bland annat är den en bra källa till C-vitamin, folat, vitamin B6, pantotensyra (vitamin B5), vitamin E och magnesium.

Avokado eller alligatorpäron (Persea americana) är en art i familjen lagerväxter, som odlas för sina frukter. Ordet avokado kommer ytterst från ”ahuacatl” på aztekernas språk nahuatl. Det betyder ordagrant testikel (syftar väl på fruktens form)och kom till svenska genom spanskan. Avokadon finns till och med i Guinness rekordbok som världens mest hälsosamma och nyttigaste frukt. Bland annat är den en bra källa till C-vitamin, folat, vitamin B6, pantotensyra (vitamin B5), vitamin E och magnesium.

Avokado eller alligatorpäron (Persea americana) är en art i familjen lagerväxter, som odlas för sina frukter. Ordet avokado kommer ytterst från ”ahuacatl” på aztekernas språk nahuatl. Det betyder ordagrant testikel (syftar väl på fruktens form)och kom till svenska genom spanskan. Avokadon finns till och med i Guinness rekordbok som världens mest hälsosamma och nyttigaste frukt. Bland annat är den en bra källa till C-vitamin, folat, vitamin B6, pantotensyra (vitamin B5), vitamin E och magnesium.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö