
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

På Enghave Brygge i södra Köpenhamn byggs kontorsprojektet The Powerhouse. Just intill planeras ytterligare tre stora kontorshus med totalt cirka 37 000 kvadratmeter kontor och plats för omkring 2 600 arbetsplatser. Det blir också parkeringsgarage och café eller restaurangverksamhet i gatuplan. De tre husen The Boathouse, The Warehouse och The Lighthouse beräknas stå färdiga 2027, 2028 respektive 2030.

På Enghave Brygge i södra Köpenhamn byggs kontorsprojektet The Powerhouse. Just intill planeras ytterligare tre stora kontorshus med totalt cirka 37 000 kvadratmeter kontor och plats för omkring 2 600 arbetsplatser. Det blir också parkeringsgarage och café eller restaurangverksamhet i gatuplan. De tre husen The Boathouse, The Warehouse och The Lighthouse beräknas stå färdiga 2027, 2028 respektive 2030.

På Enghave Brygge i södra Köpenhamn byggs kontorsprojektet The Powerhouse. Just intill planeras ytterligare tre stora kontorshus med totalt cirka 37 000 kvadratmeter kontor och plats för omkring 2 600 arbetsplatser. Det blir också parkeringsgarage och café eller restaurangverksamhet i gatuplan. De tre husen The Boathouse, The Warehouse och The Lighthouse beräknas stå färdiga 2027, 2028 respektive 2030.

På en liten gata i det som kallas Gamla Väster är dörren öppen till en källare. Utanför står en bänk i solsken som gjord för vin och skvaller. Här i den lilla lokalen som tidigare var rå och ful har det nu flyttat in soffor och vinylspelare, ett lantligt kök i grått, yviga växter och väggar av konst. Det spelas jazz när klockan slår nitton och ett bord står uppdukat. Ett enda bord för åtta personer, med ljus konst av Malmökonstnären Mimmi Montan i bakgrunden med röda stänk som matchar de röda vallmorna på bordet.

På en liten gata i det som kallas Gamla Väster är dörren öppen till en källare. Utanför står en bänk i solsken som gjord för vin och skvaller. Här i den lilla lokalen som tidigare var rå och ful har det nu flyttat in soffor och vinylspelare, ett lantligt kök i grått, yviga växter och väggar av konst. Det spelas jazz när klockan slår nitton och ett bord står uppdukat. Ett enda bord för åtta personer, med ljus konst av Malmökonstnären Mimmi Montan i bakgrunden med röda stänk som matchar de röda vallmorna på bordet.

På en liten gata i det som kallas Gamla Väster är dörren öppen till en källare. Utanför står en bänk i solsken som gjord för vin och skvaller. Här i den lilla lokalen som tidigare var rå och ful har det nu flyttat in soffor och vinylspelare, ett lantligt kök i grått, yviga växter och väggar av konst. Det spelas jazz när klockan slår nitton och ett bord står uppdukat. Ett enda bord för åtta personer, med ljus konst av Malmökonstnären Mimmi Montan i bakgrunden med röda stänk som matchar de röda vallmorna på bordet.

Flagship-stores som lockar och imponerar med sina fasader.

Flagship-stores som lockar och imponerar med sina fasader.

Flagship-stores som lockar och imponerar med sina fasader.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö