
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

En dag sa min son, mamma kan vi titta på Ratatouille i helgen och laga maten i filmen. Självklart sa jag! Den rätt min tioåring refererar till är den franska maträtten vid samma namn som filmen, tillagad av en tecknad råtta vid namn Remy på en fiktiv stjärnkrog i Paris. I stället för att ta min mammas enkla (men ack så goda) recept på ratatouille fick vi googla för att efterliknade filmens graciösa uppläggning. Vi gjorde en gudomlig tomatsås från grunden med franska örter och lade i botten av en rund form, följt av tunna skivor zucchini, aubergine och tomater som varvades tills formen var fylld. Min son har aldrig ätit grönsaker med sådan aptit. Njutningen av att göra maten själv och kopplingen till filmen skapade en annan dimension. Kan det vara så enkelt?

En dag sa min son, mamma kan vi titta på Ratatouille i helgen och laga maten i filmen. Självklart sa jag! Den rätt min tioåring refererar till är den franska maträtten vid samma namn som filmen, tillagad av en tecknad råtta vid namn Remy på en fiktiv stjärnkrog i Paris. I stället för att ta min mammas enkla (men ack så goda) recept på ratatouille fick vi googla för att efterliknade filmens graciösa uppläggning. Vi gjorde en gudomlig tomatsås från grunden med franska örter och lade i botten av en rund form, följt av tunna skivor zucchini, aubergine och tomater som varvades tills formen var fylld. Min son har aldrig ätit grönsaker med sådan aptit. Njutningen av att göra maten själv och kopplingen till filmen skapade en annan dimension. Kan det vara så enkelt?

En dag sa min son, mamma kan vi titta på Ratatouille i helgen och laga maten i filmen. Självklart sa jag! Den rätt min tioåring refererar till är den franska maträtten vid samma namn som filmen, tillagad av en tecknad råtta vid namn Remy på en fiktiv stjärnkrog i Paris. I stället för att ta min mammas enkla (men ack så goda) recept på ratatouille fick vi googla för att efterliknade filmens graciösa uppläggning. Vi gjorde en gudomlig tomatsås från grunden med franska örter och lade i botten av en rund form, följt av tunna skivor zucchini, aubergine och tomater som varvades tills formen var fylld. Min son har aldrig ätit grönsaker med sådan aptit. Njutningen av att göra maten själv och kopplingen till filmen skapade en annan dimension. Kan det vara så enkelt?

Just nu byggs bostadsrättsföreningen Kalk vid kalkbrottet i Limhamn. Nu planeras även det kommande systerprojektet intill. I den blivande bostadsrättsföreningen Krita blir det totalt 108 nya lägenheter från ett till fem rum och kök, och bland dem bostäder i radhus-stil och penthouse-våningar. Det blir också parkeringsgarage och gästlägenhet.

Just nu byggs bostadsrättsföreningen Kalk vid kalkbrottet i Limhamn. Nu planeras även det kommande systerprojektet intill. I den blivande bostadsrättsföreningen Krita blir det totalt 108 nya lägenheter från ett till fem rum och kök, och bland dem bostäder i radhus-stil och penthouse-våningar. Det blir också parkeringsgarage och gästlägenhet.

Just nu byggs bostadsrättsföreningen Kalk vid kalkbrottet i Limhamn. Nu planeras även det kommande systerprojektet intill. I den blivande bostadsrättsföreningen Krita blir det totalt 108 nya lägenheter från ett till fem rum och kök, och bland dem bostäder i radhus-stil och penthouse-våningar. Det blir också parkeringsgarage och gästlägenhet.

Second hand ska vara självklart, enkelt, snyggt och cirkulärt, enligt Arkivet. Så har också begagnat-klädkedjan blivit en plats för modemedvetna konsumenter som vill minska sin klimatpåverkan. – Arkivet har ett starkt erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Vi är många som å ena sidan tycker om att shoppa premium och samtidigt vill göra det på ett så smart, smakfullt och hållbart sätt som möjligt, säger Kristina Pettersson Post, chef för Vasakronan i Göteborg. Det är Vasakronan som äger fastigheten på Kungsgatan där Arkivet nyligen öppnade sin andra butik i Göteborg.

Second hand ska vara självklart, enkelt, snyggt och cirkulärt, enligt Arkivet. Så har också begagnat-klädkedjan blivit en plats för modemedvetna konsumenter som vill minska sin klimatpåverkan. – Arkivet har ett starkt erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Vi är många som å ena sidan tycker om att shoppa premium och samtidigt vill göra det på ett så smart, smakfullt och hållbart sätt som möjligt, säger Kristina Pettersson Post, chef för Vasakronan i Göteborg. Det är Vasakronan som äger fastigheten på Kungsgatan där Arkivet nyligen öppnade sin andra butik i Göteborg.

Second hand ska vara självklart, enkelt, snyggt och cirkulärt, enligt Arkivet. Så har också begagnat-klädkedjan blivit en plats för modemedvetna konsumenter som vill minska sin klimatpåverkan. – Arkivet har ett starkt erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Vi är många som å ena sidan tycker om att shoppa premium och samtidigt vill göra det på ett så smart, smakfullt och hållbart sätt som möjligt, säger Kristina Pettersson Post, chef för Vasakronan i Göteborg. Det är Vasakronan som äger fastigheten på Kungsgatan där Arkivet nyligen öppnade sin andra butik i Göteborg.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö