
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

I whiskyvärlden är inget land lika speciellt som Japan. De har egentligen inga förutsättningar alls för att tillverka whisky. Det odlas inget korn i landet, de har ingen torv att röka malten med och eken som växer i Japan läcker som ett såll. Trots detta finns det över 100 whiskydestillerier och man tillverkar whisky i yttersta världsklass – och på auktionerna betalas japansk whisky till fantasipriser.

I whiskyvärlden är inget land lika speciellt som Japan. De har egentligen inga förutsättningar alls för att tillverka whisky. Det odlas inget korn i landet, de har ingen torv att röka malten med och eken som växer i Japan läcker som ett såll. Trots detta finns det över 100 whiskydestillerier och man tillverkar whisky i yttersta världsklass – och på auktionerna betalas japansk whisky till fantasipriser.

I whiskyvärlden är inget land lika speciellt som Japan. De har egentligen inga förutsättningar alls för att tillverka whisky. Det odlas inget korn i landet, de har ingen torv att röka malten med och eken som växer i Japan läcker som ett såll. Trots detta finns det över 100 whiskydestillerier och man tillverkar whisky i yttersta världsklass – och på auktionerna betalas japansk whisky till fantasipriser.

Vilka flygplatser har högst tryck? Vilken snittålder har olika flygbolags flygplansflottor? Och hur ser det ut med utsläppen? Siffror och statistik kring flygindustrin och flygplatser.

Vilka flygplatser har högst tryck? Vilken snittålder har olika flygbolags flygplansflottor? Och hur ser det ut med utsläppen? Siffror och statistik kring flygindustrin och flygplatser.

Vilka flygplatser har högst tryck? Vilken snittålder har olika flygbolags flygplansflottor? Och hur ser det ut med utsläppen? Siffror och statistik kring flygindustrin och flygplatser.

I den andra etappen av utbyggnadsområdet Pihlängen i Hjärup planeras nu den blivande bostadsrättsföreningen Fjärilen. Det blir totalt 21 nya bostäder i form av antingen radhus och parhus, i ett eller två plan. Boytan blir 95 respektive 102 kvadratmeter. Samtliga får egen trädgård och uteplats med trädäck, samt parkeringsplats. Tillträde till de nya bostäderna planeras kunna ske till hösten 2026.

I den andra etappen av utbyggnadsområdet Pihlängen i Hjärup planeras nu den blivande bostadsrättsföreningen Fjärilen. Det blir totalt 21 nya bostäder i form av antingen radhus och parhus, i ett eller två plan. Boytan blir 95 respektive 102 kvadratmeter. Samtliga får egen trädgård och uteplats med trädäck, samt parkeringsplats. Tillträde till de nya bostäderna planeras kunna ske till hösten 2026.

I den andra etappen av utbyggnadsområdet Pihlängen i Hjärup planeras nu den blivande bostadsrättsföreningen Fjärilen. Det blir totalt 21 nya bostäder i form av antingen radhus och parhus, i ett eller två plan. Boytan blir 95 respektive 102 kvadratmeter. Samtliga får egen trädgård och uteplats med trädäck, samt parkeringsplats. Tillträde till de nya bostäderna planeras kunna ske till hösten 2026.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö