
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Anders Bengtsson, ordförande i Stenströms Skjortfabrik, har utsetts till årets mottagare av Guldklubban för Skåne. Utmärkelsen, som delas ut av Styrelseakademien Skåne, ges för förtjänstfullt ordförandeskap i onoterade bolag. – Med mod och prestigelöshet såg Anders Bengtsson behovet av ny kompetens och valde därför att rekrytera en extern vd, samtidigt som han själv tog en mer strategisk roll som ordförande. Under hans ledarskap har företaget nästan fyrdubblat sin omsättning och uppvisar en exceptionellt god lönsamhet, säger juryordförande Helene Hartman.

Anders Bengtsson, ordförande i Stenströms Skjortfabrik, har utsetts till årets mottagare av Guldklubban för Skåne. Utmärkelsen, som delas ut av Styrelseakademien Skåne, ges för förtjänstfullt ordförandeskap i onoterade bolag. – Med mod och prestigelöshet såg Anders Bengtsson behovet av ny kompetens och valde därför att rekrytera en extern vd, samtidigt som han själv tog en mer strategisk roll som ordförande. Under hans ledarskap har företaget nästan fyrdubblat sin omsättning och uppvisar en exceptionellt god lönsamhet, säger juryordförande Helene Hartman.

Anders Bengtsson, ordförande i Stenströms Skjortfabrik, har utsetts till årets mottagare av Guldklubban för Skåne. Utmärkelsen, som delas ut av Styrelseakademien Skåne, ges för förtjänstfullt ordförandeskap i onoterade bolag. – Med mod och prestigelöshet såg Anders Bengtsson behovet av ny kompetens och valde därför att rekrytera en extern vd, samtidigt som han själv tog en mer strategisk roll som ordförande. Under hans ledarskap har företaget nästan fyrdubblat sin omsättning och uppvisar en exceptionellt god lönsamhet, säger juryordförande Helene Hartman.

Uthyraren Lambertsson, en del av Peabkoncernen, har vunnit ett avtal för omkring 200 moduler och en platsdepå vid bygget av Kraftringens nya kraftvärmeverk i Örtofta. Totalt omfattar etableringen cirka 5 000 kvadratmeter. – Det känns fantastiskt att landa ett så omfattande uppdrag. Det visar på vår kompetens att leverera till stora industriprojekt, säger Victor Lange, projektledare vid Lambertsson i Helsingborg. Arbetet pågår redan och ska vara klart i november. Kraftvärmeverket väntas tas i drift våren 2028.

Uthyraren Lambertsson, en del av Peabkoncernen, har vunnit ett avtal för omkring 200 moduler och en platsdepå vid bygget av Kraftringens nya kraftvärmeverk i Örtofta. Totalt omfattar etableringen cirka 5 000 kvadratmeter. – Det känns fantastiskt att landa ett så omfattande uppdrag. Det visar på vår kompetens att leverera till stora industriprojekt, säger Victor Lange, projektledare vid Lambertsson i Helsingborg. Arbetet pågår redan och ska vara klart i november. Kraftvärmeverket väntas tas i drift våren 2028.

Uthyraren Lambertsson, en del av Peabkoncernen, har vunnit ett avtal för omkring 200 moduler och en platsdepå vid bygget av Kraftringens nya kraftvärmeverk i Örtofta. Totalt omfattar etableringen cirka 5 000 kvadratmeter. – Det känns fantastiskt att landa ett så omfattande uppdrag. Det visar på vår kompetens att leverera till stora industriprojekt, säger Victor Lange, projektledare vid Lambertsson i Helsingborg. Arbetet pågår redan och ska vara klart i november. Kraftvärmeverket väntas tas i drift våren 2028.

I whiskyvärlden är inget land lika speciellt som Japan. De har egentligen inga förutsättningar alls för att tillverka whisky. Det odlas inget korn i landet, de har ingen torv att röka malten med och eken som växer i Japan läcker som ett såll. Trots detta finns det över 100 whiskydestillerier och man tillverkar whisky i yttersta världsklass – och på auktionerna betalas japansk whisky till fantasipriser.

I whiskyvärlden är inget land lika speciellt som Japan. De har egentligen inga förutsättningar alls för att tillverka whisky. Det odlas inget korn i landet, de har ingen torv att röka malten med och eken som växer i Japan läcker som ett såll. Trots detta finns det över 100 whiskydestillerier och man tillverkar whisky i yttersta världsklass – och på auktionerna betalas japansk whisky till fantasipriser.

I whiskyvärlden är inget land lika speciellt som Japan. De har egentligen inga förutsättningar alls för att tillverka whisky. Det odlas inget korn i landet, de har ingen torv att röka malten med och eken som växer i Japan läcker som ett såll. Trots detta finns det över 100 whiskydestillerier och man tillverkar whisky i yttersta världsklass – och på auktionerna betalas japansk whisky till fantasipriser.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö