Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Nyöppnat
Juni 2024
Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Fakta

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
 August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
 Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
 – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
 Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
 Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
 – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
 August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
 Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
 – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
 Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
 Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
 – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/lundakrogare-oppnar-restaurang-i-sitt-hus

Fler artiklar

Läs
Sixten Nordström
Intervju
April 2017

Sixten Nordström

Han har förändrat utbildningssystemet för musik i Sverige i flera decennier. Han var den yngste dirigenten på Malmö Opera. Han var programledare för Kontrapunkt i nästan 15 år. Vi har träffat Sixten Nordström för att prata om hans karriär.

Sixten Nordström
Intervju
April 2017

Sixten Nordström

Han har förändrat utbildningssystemet för musik i Sverige i flera decennier. Han var den yngste dirigenten på Malmö Opera. Han var programledare för Kontrapunkt i nästan 15 år. Vi har träffat Sixten Nordström för att prata om hans karriär.

Sixten Nordström
Intervju
April 2017

Sixten Nordström

Han har förändrat utbildningssystemet för musik i Sverige i flera decennier. Han var den yngste dirigenten på Malmö Opera. Han var programledare för Kontrapunkt i nästan 15 år. Vi har träffat Sixten Nordström för att prata om hans karriär.

Sixten Nordström
Intervju
April 2017

Sixten Nordström

Han har förändrat utbildningssystemet för musik i Sverige i flera decennier. Han var den yngste dirigenten på Malmö Opera. Han var programledare för Kontrapunkt i nästan 15 år. Vi har träffat Sixten Nordström för att prata om hans karriär.

Läs
Jacob Youssef
Intervju
Mars 2017

Jacob Youssef

Jacob har tidigare blivit årets företagare i Malmö och hösten 2016 också EY Entrepreneur Of The Year i södra Sverige. Hans familjeföretag Candy People exporterar godis till hela världen och omsätter nästan 200 miljoner kronor. Vi fick chansen att prata med Jacob en timme om historian bakom företaget.

Jacob Youssef
Intervju
Mars 2017

Jacob Youssef

Jacob har tidigare blivit årets företagare i Malmö och hösten 2016 också EY Entrepreneur Of The Year i södra Sverige. Hans familjeföretag Candy People exporterar godis till hela världen och omsätter nästan 200 miljoner kronor. Vi fick chansen att prata med Jacob en timme om historian bakom företaget.

Jacob Youssef
Intervju
Mars 2017

Jacob Youssef

Jacob har tidigare blivit årets företagare i Malmö och hösten 2016 också EY Entrepreneur Of The Year i södra Sverige. Hans familjeföretag Candy People exporterar godis till hela världen och omsätter nästan 200 miljoner kronor. Vi fick chansen att prata med Jacob en timme om historian bakom företaget.

Jacob Youssef
Intervju
Mars 2017

Jacob Youssef

Jacob har tidigare blivit årets företagare i Malmö och hösten 2016 också EY Entrepreneur Of The Year i södra Sverige. Hans familjeföretag Candy People exporterar godis till hela världen och omsätter nästan 200 miljoner kronor. Vi fick chansen att prata med Jacob en timme om historian bakom företaget.

Läs
Nina Christensson
Intervju
Mars 2016

Nina Christensson

Kvinnan bakom Smak, Bastard och Strandhuset. Vi fick en pratstund en eftermiddag hemma hos Nina i Limhamn.

Nina Christensson
Intervju
Mars 2016

Nina Christensson

Kvinnan bakom Smak, Bastard och Strandhuset. Vi fick en pratstund en eftermiddag hemma hos Nina i Limhamn.

Nina Christensson
Intervju
Mars 2016

Nina Christensson

Kvinnan bakom Smak, Bastard och Strandhuset. Vi fick en pratstund en eftermiddag hemma hos Nina i Limhamn.

Nina Christensson
Intervju
Mars 2016

Nina Christensson

Kvinnan bakom Smak, Bastard och Strandhuset. Vi fick en pratstund en eftermiddag hemma hos Nina i Limhamn.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.