
It-konsulten Prevas köper 51 procent av DVel, en skånsk leverantör av skräddarsydda testsystem för hårdvara. DVel har sin bas i Lund med 25 medarbetare och kunder som Baxter, Ericsson, Haldex och Saab.
– Samgåendet med DVel ger oss en välbehövlig tillväxt i regionen med ett rejält fäste i Lund, säger Roland Ferngård, regionchef på Prevas.
Tillträdet skedde i början av oktober. Prislappen för affären framgår inte. Prevas uppger att bolaget har goda finanser och ”beredskap för eventuella framtida förvärv”.
It-konsulten Prevas köper 51 procent av DVel, en skånsk leverantör av skräddarsydda testsystem för hårdvara. DVel har sin bas i Lund med 25 medarbetare och kunder som Baxter, Ericsson, Haldex och Saab.
– Samgåendet med DVel ger oss en välbehövlig tillväxt i regionen med ett rejält fäste i Lund, säger Roland Ferngård, regionchef på Prevas.
Tillträdet skedde i början av oktober. Prislappen för affären framgår inte. Prevas uppger att bolaget har goda finanser och ”beredskap för eventuella framtida förvärv”.

Vi svenskar lyssnar mycket på poddar. Hur mycket vi lyssnar och vem som toppar listorna är exempel på siffror vi presenterar här.

Vi svenskar lyssnar mycket på poddar. Hur mycket vi lyssnar och vem som toppar listorna är exempel på siffror vi presenterar här.

Vi svenskar lyssnar mycket på poddar. Hur mycket vi lyssnar och vem som toppar listorna är exempel på siffror vi presenterar här.

Dashi är en japansk klar buljong som utgör ett av fundamenten i den japanska matlagningen. Den vanligaste formen består av katsuobushi (flingor av rökt bonitofisk) och kombu (tång/kelp) i vatten. Dashi är grunden för flera japanska soppor som misosoppa och nudelsoppa.

Dashi är en japansk klar buljong som utgör ett av fundamenten i den japanska matlagningen. Den vanligaste formen består av katsuobushi (flingor av rökt bonitofisk) och kombu (tång/kelp) i vatten. Dashi är grunden för flera japanska soppor som misosoppa och nudelsoppa.

Dashi är en japansk klar buljong som utgör ett av fundamenten i den japanska matlagningen. Den vanligaste formen består av katsuobushi (flingor av rökt bonitofisk) och kombu (tång/kelp) i vatten. Dashi är grunden för flera japanska soppor som misosoppa och nudelsoppa.

Soju och Shochu är en klar sprit, oftast gjord på ris. Förenklat kan man säga att Soju kommer från Sydkorea och Shochu från Japan. Ofta är Soju sötare än vodka, då man tillsätter socker i processen. Soju kan även destilleras flera gånger, medan Shochu, enligt japansk lag, bara får destilleras en gång. Båda kan dock innehålla korn, vete eller potatis.

Soju och Shochu är en klar sprit, oftast gjord på ris. Förenklat kan man säga att Soju kommer från Sydkorea och Shochu från Japan. Ofta är Soju sötare än vodka, då man tillsätter socker i processen. Soju kan även destilleras flera gånger, medan Shochu, enligt japansk lag, bara får destilleras en gång. Båda kan dock innehålla korn, vete eller potatis.

Soju och Shochu är en klar sprit, oftast gjord på ris. Förenklat kan man säga att Soju kommer från Sydkorea och Shochu från Japan. Ofta är Soju sötare än vodka, då man tillsätter socker i processen. Soju kan även destilleras flera gånger, medan Shochu, enligt japansk lag, bara får destilleras en gång. Båda kan dock innehålla korn, vete eller potatis.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö