
Lithea har tagit in 9,3 miljoner kronor i en ny investeringsrunda, rapporterar Öresund Startups. Lundaföretaget utvecklar en teknik som gör att cancerläkemedel kan placeras direkt i tumören istället för att spridas i hela kroppen. På så sätt kan behandlingen bli mer effektiv och ge färre biverkningar.
Pengarna ska gå till fler tester i labb och till att förbereda bolagets första produkt, LIT1001, för studier på patienter. Metoden har redan fått ett särskilt godkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.
Lithea har tagit in 9,3 miljoner kronor i en ny investeringsrunda, rapporterar Öresund Startups. Lundaföretaget utvecklar en teknik som gör att cancerläkemedel kan placeras direkt i tumören istället för att spridas i hela kroppen. På så sätt kan behandlingen bli mer effektiv och ge färre biverkningar.
Pengarna ska gå till fler tester i labb och till att förbereda bolagets första produkt, LIT1001, för studier på patienter. Metoden har redan fått ett särskilt godkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö