Lundabaserade Trackpaw Scientific har säkrat 25 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda ledd av FSG Fund II och Industrifonden, med stöd från befintliga ägare. Bolaget, grundat 2022, utvecklar AI-baserad teknik som övervakar djur i prekliniska studier och ger forskare objektiv data i realtid. Målet är att stärka djurvälfärden och minska den höga andelen misslyckade läkemedelsprojekt. Pengarna ska användas till att göra Trackpaw Scientific redo för en kommersiell lansering i Norden under andra halvåret 2026.
Lundabaserade Trackpaw Scientific har säkrat 25 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda ledd av FSG Fund II och Industrifonden, med stöd från befintliga ägare. Bolaget, grundat 2022, utvecklar AI-baserad teknik som övervakar djur i prekliniska studier och ger forskare objektiv data i realtid. Målet är att stärka djurvälfärden och minska den höga andelen misslyckade läkemedelsprojekt. Pengarna ska användas till att göra Trackpaw Scientific redo för en kommersiell lansering i Norden under andra halvåret 2026.
Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.
Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.
Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.
Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.
Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.
Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.
Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö