Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.
Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.
Jägersro i östra Malmö är hela landets äldsta travbana. Men den gamla anläggningen ska avvecklas och en ny byggs nu öster om den nuvarande, i Husie stadsdel. Den nya arenan får en travbana på 1.400 meter med Sveriges längsta upplopp, på 300 meter. Det blir plats för minst 25 000 besökare och utöver det bland annat tävlingsstall och kontorsytor längs en eventgata på området. Den nya travarenan planeras vara klar vid årsskiftet 2027/2028.
Jägersro i östra Malmö är hela landets äldsta travbana. Men den gamla anläggningen ska avvecklas och en ny byggs nu öster om den nuvarande, i Husie stadsdel. Den nya arenan får en travbana på 1.400 meter med Sveriges längsta upplopp, på 300 meter. Det blir plats för minst 25 000 besökare och utöver det bland annat tävlingsstall och kontorsytor längs en eventgata på området. Den nya travarenan planeras vara klar vid årsskiftet 2027/2028.
Jägersro i östra Malmö är hela landets äldsta travbana. Men den gamla anläggningen ska avvecklas och en ny byggs nu öster om den nuvarande, i Husie stadsdel. Den nya arenan får en travbana på 1.400 meter med Sveriges längsta upplopp, på 300 meter. Det blir plats för minst 25 000 besökare och utöver det bland annat tävlingsstall och kontorsytor längs en eventgata på området. Den nya travarenan planeras vara klar vid årsskiftet 2027/2028.
I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.
I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.
I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö