Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.
Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.
Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.
Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.
Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.
På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.
På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.
På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.
En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.
En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.
En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö