
Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.
Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.

Startupföretaget Modvion, med säte i Göteborg, bygger för närvarande världens högsta vindkraftstorn i trä, rapporterar Bloomberg. Med sin affärsidé vill bolaget minska koldioxidavtrycket från vindenergi. Granträet som används lamineras för att bättre stå emot oväder och bränder. – Världen står inför en klimatkris och vi behöver byta energikällor, säger Modvions vd Otto Lundman. Bolaget stöttas redan av stora energiföretag i Europa, däribland Vattenfall och Vestas.

Startupföretaget Modvion, med säte i Göteborg, bygger för närvarande världens högsta vindkraftstorn i trä, rapporterar Bloomberg. Med sin affärsidé vill bolaget minska koldioxidavtrycket från vindenergi. Granträet som används lamineras för att bättre stå emot oväder och bränder. – Världen står inför en klimatkris och vi behöver byta energikällor, säger Modvions vd Otto Lundman. Bolaget stöttas redan av stora energiföretag i Europa, däribland Vattenfall och Vestas.

Startupföretaget Modvion, med säte i Göteborg, bygger för närvarande världens högsta vindkraftstorn i trä, rapporterar Bloomberg. Med sin affärsidé vill bolaget minska koldioxidavtrycket från vindenergi. Granträet som används lamineras för att bättre stå emot oväder och bränder. – Världen står inför en klimatkris och vi behöver byta energikällor, säger Modvions vd Otto Lundman. Bolaget stöttas redan av stora energiföretag i Europa, däribland Vattenfall och Vestas.

David Ekelund och Tom Nilsson, med sitt greppskoföretag Icebug, har utsetts till årets företagare i Västra Götaland. De prisades under Företagarnas regionfinal i Borås i början av september. – Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag, säger David Ekelund. Till årets unga företagare utsågs Svante Olsson, som driver startupen Elektroskutt i Trollhättan. Hans affärsidé är att ta fram produkter som underlättar och effektiviserar elektrikers vardag.

David Ekelund och Tom Nilsson, med sitt greppskoföretag Icebug, har utsetts till årets företagare i Västra Götaland. De prisades under Företagarnas regionfinal i Borås i början av september. – Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag, säger David Ekelund. Till årets unga företagare utsågs Svante Olsson, som driver startupen Elektroskutt i Trollhättan. Hans affärsidé är att ta fram produkter som underlättar och effektiviserar elektrikers vardag.

David Ekelund och Tom Nilsson, med sitt greppskoföretag Icebug, har utsetts till årets företagare i Västra Götaland. De prisades under Företagarnas regionfinal i Borås i början av september. – Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag, säger David Ekelund. Till årets unga företagare utsågs Svante Olsson, som driver startupen Elektroskutt i Trollhättan. Hans affärsidé är att ta fram produkter som underlättar och effektiviserar elektrikers vardag.

Till våren blir det nytt för hela slanten på 25:e våningen på Clarion Hotel Malmö Live. Den nya restaurangen kommer att gå under namnet Grand Italian. Premiären väntas till april nästa år. – Menyn kommer att spegla och hylla ryggraden i det italienska köket, med en rad varma och kalla antipasti för att väcka aptiten. Lyxig primi piatti kommer att få fart på smaklökarna och urvalet av grillat kött, fisk och skaldjur secondi kommer göra att gästerna är mätta, glada och sugna på en klassisk italiensk dessert. När det kommer till dryck är det stort fokus på italienska viner och cocktails som den traditionella Negronin blandat med läskande Sbagliatos, säger Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige.

Till våren blir det nytt för hela slanten på 25:e våningen på Clarion Hotel Malmö Live. Den nya restaurangen kommer att gå under namnet Grand Italian. Premiären väntas till april nästa år. – Menyn kommer att spegla och hylla ryggraden i det italienska köket, med en rad varma och kalla antipasti för att väcka aptiten. Lyxig primi piatti kommer att få fart på smaklökarna och urvalet av grillat kött, fisk och skaldjur secondi kommer göra att gästerna är mätta, glada och sugna på en klassisk italiensk dessert. När det kommer till dryck är det stort fokus på italienska viner och cocktails som den traditionella Negronin blandat med läskande Sbagliatos, säger Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige.

Till våren blir det nytt för hela slanten på 25:e våningen på Clarion Hotel Malmö Live. Den nya restaurangen kommer att gå under namnet Grand Italian. Premiären väntas till april nästa år. – Menyn kommer att spegla och hylla ryggraden i det italienska köket, med en rad varma och kalla antipasti för att väcka aptiten. Lyxig primi piatti kommer att få fart på smaklökarna och urvalet av grillat kött, fisk och skaldjur secondi kommer göra att gästerna är mätta, glada och sugna på en klassisk italiensk dessert. När det kommer till dryck är det stort fokus på italienska viner och cocktails som den traditionella Negronin blandat med läskande Sbagliatos, säger Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö