
Libanesiska Laziza öppnar sin tredje Malmörestaurang i Hyllie under slutet av 2025. Nu står det också klart att restaurangkedjan redan till sommaren börjar expandera utanför Malmö: i augusti öppnar Laziza sin hittills största satsning, en restaurang inne i Alfahuset på Ideon i Lund.
Restaurangen kommer att bli Lazizas största hittills med plats för 200 sittande gäster. Just nu genomgår lokalerna en omfattande renovering.
– Vi levererar redan i dag till flera företag på Ideon och ser en stor efterfrågan på den mat vi erbjuder. Extra roligt är det att etablera sig i Lund som ligger i framkant på hållbarhetsområdet då vi håller på att växla upp vårt hållbarhetsarbete med egna odlingar och samarbete med lokala producenter. Etableringen blir lite av en omstart för oss då vi passar på att förtydliga och stärka vår identitet, säger Sadoo Iskandarani, grundare och kökschef på Laziza.
Libanesiska Laziza öppnar sin tredje Malmörestaurang i Hyllie under slutet av 2025. Nu står det också klart att restaurangkedjan redan till sommaren börjar expandera utanför Malmö: i augusti öppnar Laziza sin hittills största satsning, en restaurang inne i Alfahuset på Ideon i Lund.
Restaurangen kommer att bli Lazizas största hittills med plats för 200 sittande gäster. Just nu genomgår lokalerna en omfattande renovering.
– Vi levererar redan i dag till flera företag på Ideon och ser en stor efterfrågan på den mat vi erbjuder. Extra roligt är det att etablera sig i Lund som ligger i framkant på hållbarhetsområdet då vi håller på att växla upp vårt hållbarhetsarbete med egna odlingar och samarbete med lokala producenter. Etableringen blir lite av en omstart för oss då vi passar på att förtydliga och stärka vår identitet, säger Sadoo Iskandarani, grundare och kökschef på Laziza.

Midsummer är en barchetta i endast 50 exemplar, ritad av Pininfarina. Grunden är en Morgan Plus Six (med BMWs turboladdade sexa på 335 hk) som omdesignats av Pininfarina med små vindavvisare istället för vindruta, trä i sittbrunnen och inget tak alls. Midsummer ska köras i fint väder!

Midsummer är en barchetta i endast 50 exemplar, ritad av Pininfarina. Grunden är en Morgan Plus Six (med BMWs turboladdade sexa på 335 hk) som omdesignats av Pininfarina med små vindavvisare istället för vindruta, trä i sittbrunnen och inget tak alls. Midsummer ska köras i fint väder!

Midsummer är en barchetta i endast 50 exemplar, ritad av Pininfarina. Grunden är en Morgan Plus Six (med BMWs turboladdade sexa på 335 hk) som omdesignats av Pininfarina med små vindavvisare istället för vindruta, trä i sittbrunnen och inget tak alls. Midsummer ska köras i fint väder!

Japp, vi satte också tequilan i halsen när vi läste det – Weber Ranch 1902 är något så ovanligt som vodka destillerad på tequilaagave (agave azul eller Blue Weber) från Mexikos delstat Jalisco. Det är gänget bakom Patrón tequila som sålt sin tequilaverksamhet till Bacardi och nu använder sin agavekunskap till nya produkter. Agaven destilleras en första gång i Jalisco, för att färdigställas i Muenster, Texas, där den buteljeras vid 40% styrka. Eftersom spriten är gjord av agave ska den innehålla noll kolhydrater, baksmällan lär vara densamma.

Japp, vi satte också tequilan i halsen när vi läste det – Weber Ranch 1902 är något så ovanligt som vodka destillerad på tequilaagave (agave azul eller Blue Weber) från Mexikos delstat Jalisco. Det är gänget bakom Patrón tequila som sålt sin tequilaverksamhet till Bacardi och nu använder sin agavekunskap till nya produkter. Agaven destilleras en första gång i Jalisco, för att färdigställas i Muenster, Texas, där den buteljeras vid 40% styrka. Eftersom spriten är gjord av agave ska den innehålla noll kolhydrater, baksmällan lär vara densamma.

Japp, vi satte också tequilan i halsen när vi läste det – Weber Ranch 1902 är något så ovanligt som vodka destillerad på tequilaagave (agave azul eller Blue Weber) från Mexikos delstat Jalisco. Det är gänget bakom Patrón tequila som sålt sin tequilaverksamhet till Bacardi och nu använder sin agavekunskap till nya produkter. Agaven destilleras en första gång i Jalisco, för att färdigställas i Muenster, Texas, där den buteljeras vid 40% styrka. Eftersom spriten är gjord av agave ska den innehålla noll kolhydrater, baksmällan lär vara densamma.

Cabbar är kul. Men vilken är populärast? Och vem kör cabriolet? Siffror och kuriosa om bilarna som trivs bäst på sommaren.

Cabbar är kul. Men vilken är populärast? Och vem kör cabriolet? Siffror och kuriosa om bilarna som trivs bäst på sommaren.

Cabbar är kul. Men vilken är populärast? Och vem kör cabriolet? Siffror och kuriosa om bilarna som trivs bäst på sommaren.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö