Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Vinbaren Veranda ligger i hipster-meckat Nørreport. Trots detta, eller kanske på grund av det, bör du utan tvekan spendera en solig eftermiddag på Veranda. Detta supermysiga hål-i-väggen vattenhål känns som hämtat från en sydeuropeisk by. Här finns småskaliga viner, biodynamiska så klart!, skaldjur på konserv och underbar personal. Bästa tiden att besöka; en solig eftermiddag med bästa vänner, tre flaskor in och förlorad i högljudd nostalgisk konversation. Griffenfeldsgade 17
Vinbaren Veranda ligger i hipster-meckat Nørreport. Trots detta, eller kanske på grund av det, bör du utan tvekan spendera en solig eftermiddag på Veranda. Detta supermysiga hål-i-väggen vattenhål känns som hämtat från en sydeuropeisk by. Här finns småskaliga viner, biodynamiska så klart!, skaldjur på konserv och underbar personal. Bästa tiden att besöka; en solig eftermiddag med bästa vänner, tre flaskor in och förlorad i högljudd nostalgisk konversation. Griffenfeldsgade 17
Vinbaren Veranda ligger i hipster-meckat Nørreport. Trots detta, eller kanske på grund av det, bör du utan tvekan spendera en solig eftermiddag på Veranda. Detta supermysiga hål-i-väggen vattenhål känns som hämtat från en sydeuropeisk by. Här finns småskaliga viner, biodynamiska så klart!, skaldjur på konserv och underbar personal. Bästa tiden att besöka; en solig eftermiddag med bästa vänner, tre flaskor in och förlorad i högljudd nostalgisk konversation. Griffenfeldsgade 17
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt inne i Torvehallerne och är en förlängning av deras destilleri, A Verre. Förutom cocktails serverar de välkomponerade smårätter och erbjuder en liten flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när man önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr. Torvehallerne, Nørreport
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt inne i Torvehallerne och är en förlängning av deras destilleri, A Verre. Förutom cocktails serverar de välkomponerade smårätter och erbjuder en liten flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när man önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr. Torvehallerne, Nørreport
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt inne i Torvehallerne och är en förlängning av deras destilleri, A Verre. Förutom cocktails serverar de välkomponerade smårätter och erbjuder en liten flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när man önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr. Torvehallerne, Nørreport
Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12
Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12
Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö