
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är.

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är.

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är.

Martin Bacon tog koffeinkick till nya höjder när han slog världsrekord med sin ”Bean Machine”. Denna Ford P100 kom upp i 105.451 km/h på Woodford Airfield i Stockport med sitt bränsle – gas gjord på flaket på torkad kaffesump.

Martin Bacon tog koffeinkick till nya höjder när han slog världsrekord med sin ”Bean Machine”. Denna Ford P100 kom upp i 105.451 km/h på Woodford Airfield i Stockport med sitt bränsle – gas gjord på flaket på torkad kaffesump.

Martin Bacon tog koffeinkick till nya höjder när han slog världsrekord med sin ”Bean Machine”. Denna Ford P100 kom upp i 105.451 km/h på Woodford Airfield i Stockport med sitt bränsle – gas gjord på flaket på torkad kaffesump.

Har man 630 000 kronor över kan man skämma bort sig med Rolls humidor med plats för cigarrer, snoppare, S.T. Dupont-tändare, en flaska avec, glas och askfat - allt du behöver för picnicen...

Har man 630 000 kronor över kan man skämma bort sig med Rolls humidor med plats för cigarrer, snoppare, S.T. Dupont-tändare, en flaska avec, glas och askfat - allt du behöver för picnicen...

Har man 630 000 kronor över kan man skämma bort sig med Rolls humidor med plats för cigarrer, snoppare, S.T. Dupont-tändare, en flaska avec, glas och askfat - allt du behöver för picnicen...
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö