Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Heatherwick Studio, som ritat Little Island i Hudsonfloden, NY, har vunnit den globala arkitekttävlingen för hur Nodeul Island i Seouls Han River ska utformas. Projektet som kallas Soundscape ska inte stå fritt i vattnet, utan ligga uppe på den existerande ön, men få liknande parkstråk i olika nivåer.
Heatherwick Studio, som ritat Little Island i Hudsonfloden, NY, har vunnit den globala arkitekttävlingen för hur Nodeul Island i Seouls Han River ska utformas. Projektet som kallas Soundscape ska inte stå fritt i vattnet, utan ligga uppe på den existerande ön, men få liknande parkstråk i olika nivåer.
Heatherwick Studio, som ritat Little Island i Hudsonfloden, NY, har vunnit den globala arkitekttävlingen för hur Nodeul Island i Seouls Han River ska utformas. Projektet som kallas Soundscape ska inte stå fritt i vattnet, utan ligga uppe på den existerande ön, men få liknande parkstråk i olika nivåer.
När en stad bygger ett konsert- eller operahus som ska göra staden känd under många år hålls det inte alltid hårt i plånboken. Här är ett axplock av de som sticker ut.
När en stad bygger ett konsert- eller operahus som ska göra staden känd under många år hålls det inte alltid hårt i plånboken. Här är ett axplock av de som sticker ut.
När en stad bygger ett konsert- eller operahus som ska göra staden känd under många år hålls det inte alltid hårt i plånboken. Här är ett axplock av de som sticker ut.
Big Green Egg firar sin 50-årsdag med att återintroducera Chiminea. Inspirationen (och namnet) kommer från mexikanska lerugnar, vanliga i sydvästra USA. Till skillnad från deras grillar är Chiminea tänkt som en värmekälla för sena kvällar på uteplatsen. Tack vare huven på skorstenen kan man använda den även när det regnar.
Big Green Egg firar sin 50-årsdag med att återintroducera Chiminea. Inspirationen (och namnet) kommer från mexikanska lerugnar, vanliga i sydvästra USA. Till skillnad från deras grillar är Chiminea tänkt som en värmekälla för sena kvällar på uteplatsen. Tack vare huven på skorstenen kan man använda den även när det regnar.
Big Green Egg firar sin 50-årsdag med att återintroducera Chiminea. Inspirationen (och namnet) kommer från mexikanska lerugnar, vanliga i sydvästra USA. Till skillnad från deras grillar är Chiminea tänkt som en värmekälla för sena kvällar på uteplatsen. Tack vare huven på skorstenen kan man använda den även när det regnar.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö