
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.

Göteborgs Stad stiger i Svenskt Näringslivs senaste rankning av lokalt företagsklimat. Staden klättrar 24 placeringar och ligger nu på plats 187 i Sverige, vilket minskar gapet mot både Stockholm och Malmö. – Otroligt härligt att få ett positivt kvitto på att vi kommuner i Göteborgsregionen förstår näringslivets centrala roll för både jobb och välfärd, säger Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg. Svenskt Näringslivs årliga rankning bygger på enkätsvar från över 30.000 företag, kombinerat med statistik från olika områden.

Göteborgs Stad stiger i Svenskt Näringslivs senaste rankning av lokalt företagsklimat. Staden klättrar 24 placeringar och ligger nu på plats 187 i Sverige, vilket minskar gapet mot både Stockholm och Malmö. – Otroligt härligt att få ett positivt kvitto på att vi kommuner i Göteborgsregionen förstår näringslivets centrala roll för både jobb och välfärd, säger Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg. Svenskt Näringslivs årliga rankning bygger på enkätsvar från över 30.000 företag, kombinerat med statistik från olika områden.

Göteborgs Stad stiger i Svenskt Näringslivs senaste rankning av lokalt företagsklimat. Staden klättrar 24 placeringar och ligger nu på plats 187 i Sverige, vilket minskar gapet mot både Stockholm och Malmö. – Otroligt härligt att få ett positivt kvitto på att vi kommuner i Göteborgsregionen förstår näringslivets centrala roll för både jobb och välfärd, säger Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg. Svenskt Näringslivs årliga rankning bygger på enkätsvar från över 30.000 företag, kombinerat med statistik från olika områden.

Kring kommande årsskifte påbörjas bygget av det som ska bli totalt sjutton nya kedjehus vid kusten i Björlanda ängar på Hisingen. Husen, som blir äganderätter, byggs i två och en halv plan med sex rum och kök fördelade på 150 kvadratmeter. Samtliga kommer att ha terrass på andra våningen och egen tomt med anlagd trädgård, carport och altan. Inflyttning i de första husen beräknas kunna ske i juni 2026.

Kring kommande årsskifte påbörjas bygget av det som ska bli totalt sjutton nya kedjehus vid kusten i Björlanda ängar på Hisingen. Husen, som blir äganderätter, byggs i två och en halv plan med sex rum och kök fördelade på 150 kvadratmeter. Samtliga kommer att ha terrass på andra våningen och egen tomt med anlagd trädgård, carport och altan. Inflyttning i de första husen beräknas kunna ske i juni 2026.

Kring kommande årsskifte påbörjas bygget av det som ska bli totalt sjutton nya kedjehus vid kusten i Björlanda ängar på Hisingen. Husen, som blir äganderätter, byggs i två och en halv plan med sex rum och kök fördelade på 150 kvadratmeter. Samtliga kommer att ha terrass på andra våningen och egen tomt med anlagd trädgård, carport och altan. Inflyttning i de första husen beräknas kunna ske i juni 2026.

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö