Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Say hello to my little friend! skriker gangsterkungen Tony Montana (Al Pacino) i Scarface (1983) innan han avlossar en granat från sin jättelika Colt AR-15 och inleder sin sista strid. Visst, han syftar med orden på sitt monstruösa vapen men skulle lika väl ha kunnat leverera repliken med sensuell stämma och kärleksfull blick på någon av alla de kubanska cigarrer han genomgående eldar upp i rullen – dock inte just i scenen ovan.
Say hello to my little friend! skriker gangsterkungen Tony Montana (Al Pacino) i Scarface (1983) innan han avlossar en granat från sin jättelika Colt AR-15 och inleder sin sista strid. Visst, han syftar med orden på sitt monstruösa vapen men skulle lika väl ha kunnat leverera repliken med sensuell stämma och kärleksfull blick på någon av alla de kubanska cigarrer han genomgående eldar upp i rullen – dock inte just i scenen ovan.
Say hello to my little friend! skriker gangsterkungen Tony Montana (Al Pacino) i Scarface (1983) innan han avlossar en granat från sin jättelika Colt AR-15 och inleder sin sista strid. Visst, han syftar med orden på sitt monstruösa vapen men skulle lika väl ha kunnat leverera repliken med sensuell stämma och kärleksfull blick på någon av alla de kubanska cigarrer han genomgående eldar upp i rullen – dock inte just i scenen ovan.
Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).
Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).
Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).
Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.
Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.
Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö