
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.

En av grundarna av Big Slap och delägare i Hipp och Luftkastellet, vd för Öresundsgruppen och mannen som såg till att Avicii la sin sista skandinaviska spelning i Malmö.

En av grundarna av Big Slap och delägare i Hipp och Luftkastellet, vd för Öresundsgruppen och mannen som såg till att Avicii la sin sista skandinaviska spelning i Malmö.

En av grundarna av Big Slap och delägare i Hipp och Luftkastellet, vd för Öresundsgruppen och mannen som såg till att Avicii la sin sista skandinaviska spelning i Malmö.

Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.

Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.

Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.

Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.

Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.

Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö