
– Jag föll pladask för läget och utsikten över Malmös skyline. Bassängen framför oss kommer bli Malmös nya häng med badbart vatten och nya gångbroar.
Det säger Stellan Colt, som i början av juni blir andra krögare efter Restaurang Aster att öppna i Varvsstaden i Malmö. Restaurangen ”La Fonderie” öppnar i den prisbelönta byggnaden Gjuteriet – och ”gjuteri” är just vad det franska namnet betyder.
Krögaren Stellan Colt driver i dag bland annat Bjerred Station i Bjärred. I Kockums gamla gjuteri vill han jobba med skånska råvaror och skapa en restaurang i Malmö där atmosfären är rofylld och dit man välkomnas att sitta länge.
Byggnaden Gjuteriet vann i oktober förra året Malmö stads stadsbyggnadspris. Förutom kontorslokaler till hyresgästen Oatly, har byggnaden även en restauranglokal på cirka 250 kvadratmeter. Här kommer ”La Fonderie” att kunna ta emot cirka 75 sittande gäster inne och cirka 50 gäster på uteserveringen.
– Vi kommer erbjuda klassiskt franskt vilket vi tycker saknas i Malmös krogutbud. Lunch, AW, middag och cocktails, säger Colt.
– Jag föll pladask för läget och utsikten över Malmös skyline. Bassängen framför oss kommer bli Malmös nya häng med badbart vatten och nya gångbroar.
Det säger Stellan Colt, som i början av juni blir andra krögare efter Restaurang Aster att öppna i Varvsstaden i Malmö. Restaurangen ”La Fonderie” öppnar i den prisbelönta byggnaden Gjuteriet – och ”gjuteri” är just vad det franska namnet betyder.
Krögaren Stellan Colt driver i dag bland annat Bjerred Station i Bjärred. I Kockums gamla gjuteri vill han jobba med skånska råvaror och skapa en restaurang i Malmö där atmosfären är rofylld och dit man välkomnas att sitta länge.
Byggnaden Gjuteriet vann i oktober förra året Malmö stads stadsbyggnadspris. Förutom kontorslokaler till hyresgästen Oatly, har byggnaden även en restauranglokal på cirka 250 kvadratmeter. Här kommer ”La Fonderie” att kunna ta emot cirka 75 sittande gäster inne och cirka 50 gäster på uteserveringen.
– Vi kommer erbjuda klassiskt franskt vilket vi tycker saknas i Malmös krogutbud. Lunch, AW, middag och cocktails, säger Colt.

I den framväxande Lundastadsdelen Västerbro planeras nu totalt 127 nya lägenheter i den blivande bostadsrättsföreningen Fabrikören. I projektets första etapp byggs 62 bostäder i storlekar från ettor till femrummare, med 32 till 119 kvadratmeter boyta, samlade i en U-formad huskropp. Lägenheterna får egen uteplats eller balkong. Inflyttning i den första etappen beräknas kunna ske hösten 2027.

I den framväxande Lundastadsdelen Västerbro planeras nu totalt 127 nya lägenheter i den blivande bostadsrättsföreningen Fabrikören. I projektets första etapp byggs 62 bostäder i storlekar från ettor till femrummare, med 32 till 119 kvadratmeter boyta, samlade i en U-formad huskropp. Lägenheterna får egen uteplats eller balkong. Inflyttning i den första etappen beräknas kunna ske hösten 2027.

I den framväxande Lundastadsdelen Västerbro planeras nu totalt 127 nya lägenheter i den blivande bostadsrättsföreningen Fabrikören. I projektets första etapp byggs 62 bostäder i storlekar från ettor till femrummare, med 32 till 119 kvadratmeter boyta, samlade i en U-formad huskropp. Lägenheterna får egen uteplats eller balkong. Inflyttning i den första etappen beräknas kunna ske hösten 2027.

Takbaren på Hotel Sanders är liten men genomtänkt. Här serveras klassiska cocktails – Negroni, Gimlet, Manhattan – med tydlig hand och egen twist. Några få viner på glas, en kort meny med snacks: saltmandlar, grillad aubergine, ceviche. Allt presenteras utan åthävor. Utsikten sträcker sig mot taken vid Kongens Nytorv, men det är inramningen som gör det – rottingmöbler, gröna växter och tystnad.

Takbaren på Hotel Sanders är liten men genomtänkt. Här serveras klassiska cocktails – Negroni, Gimlet, Manhattan – med tydlig hand och egen twist. Några få viner på glas, en kort meny med snacks: saltmandlar, grillad aubergine, ceviche. Allt presenteras utan åthävor. Utsikten sträcker sig mot taken vid Kongens Nytorv, men det är inramningen som gör det – rottingmöbler, gröna växter och tystnad.

Takbaren på Hotel Sanders är liten men genomtänkt. Här serveras klassiska cocktails – Negroni, Gimlet, Manhattan – med tydlig hand och egen twist. Några få viner på glas, en kort meny med snacks: saltmandlar, grillad aubergine, ceviche. Allt presenteras utan åthävor. Utsikten sträcker sig mot taken vid Kongens Nytorv, men det är inramningen som gör det – rottingmöbler, gröna växter och tystnad.

Halvandet är strandbar, aktivitetscenter och picknickplats i ett. Här finns solstolar, boulebanor och volleybollnät, men också en lång bardisk som serverar kall öl, grillspett och isvatten med mynta. Folk badar från bryggan eller halvligger i sanden med högtalare i knät. Utsikten mot Köpenhamns skyline är konstant, men miljön känns mer Ibiza än innerstad. En tillflyktsort när det är 25 grader och klart.

Halvandet är strandbar, aktivitetscenter och picknickplats i ett. Här finns solstolar, boulebanor och volleybollnät, men också en lång bardisk som serverar kall öl, grillspett och isvatten med mynta. Folk badar från bryggan eller halvligger i sanden med högtalare i knät. Utsikten mot Köpenhamns skyline är konstant, men miljön känns mer Ibiza än innerstad. En tillflyktsort när det är 25 grader och klart.

Halvandet är strandbar, aktivitetscenter och picknickplats i ett. Här finns solstolar, boulebanor och volleybollnät, men också en lång bardisk som serverar kall öl, grillspett och isvatten med mynta. Folk badar från bryggan eller halvligger i sanden med högtalare i knät. Utsikten mot Köpenhamns skyline är konstant, men miljön känns mer Ibiza än innerstad. En tillflyktsort när det är 25 grader och klart.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö