Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Midsummer är en barchetta i endast 50 exemplar, ritad av Pininfarina. Grunden är en Morgan Plus Six (med BMWs turboladdade sexa på 335 hk) som omdesignats av Pininfarina med små vindavvisare istället för vindruta, trä i sittbrunnen och inget tak alls. Midsummer ska köras i fint väder!
Midsummer är en barchetta i endast 50 exemplar, ritad av Pininfarina. Grunden är en Morgan Plus Six (med BMWs turboladdade sexa på 335 hk) som omdesignats av Pininfarina med små vindavvisare istället för vindruta, trä i sittbrunnen och inget tak alls. Midsummer ska köras i fint väder!
Midsummer är en barchetta i endast 50 exemplar, ritad av Pininfarina. Grunden är en Morgan Plus Six (med BMWs turboladdade sexa på 335 hk) som omdesignats av Pininfarina med små vindavvisare istället för vindruta, trä i sittbrunnen och inget tak alls. Midsummer ska köras i fint väder!
Japp, vi satte också tequilan i halsen när vi läste det – Weber Ranch 1902 är något så ovanligt som vodka destillerad på tequilaagave (agave azul eller Blue Weber) från Mexikos delstat Jalisco. Det är gänget bakom Patrón tequila som sålt sin tequilaverksamhet till Bacardi och nu använder sin agavekunskap till nya produkter. Agaven destilleras en första gång i Jalisco, för att färdigställas i Muenster, Texas, där den buteljeras vid 40% styrka. Eftersom spriten är gjord av agave ska den innehålla noll kolhydrater, baksmällan lär vara densamma.
Japp, vi satte också tequilan i halsen när vi läste det – Weber Ranch 1902 är något så ovanligt som vodka destillerad på tequilaagave (agave azul eller Blue Weber) från Mexikos delstat Jalisco. Det är gänget bakom Patrón tequila som sålt sin tequilaverksamhet till Bacardi och nu använder sin agavekunskap till nya produkter. Agaven destilleras en första gång i Jalisco, för att färdigställas i Muenster, Texas, där den buteljeras vid 40% styrka. Eftersom spriten är gjord av agave ska den innehålla noll kolhydrater, baksmällan lär vara densamma.
Japp, vi satte också tequilan i halsen när vi läste det – Weber Ranch 1902 är något så ovanligt som vodka destillerad på tequilaagave (agave azul eller Blue Weber) från Mexikos delstat Jalisco. Det är gänget bakom Patrón tequila som sålt sin tequilaverksamhet till Bacardi och nu använder sin agavekunskap till nya produkter. Agaven destilleras en första gång i Jalisco, för att färdigställas i Muenster, Texas, där den buteljeras vid 40% styrka. Eftersom spriten är gjord av agave ska den innehålla noll kolhydrater, baksmällan lär vara densamma.
Cabbar är kul. Men vilken är populärast? Och vem kör cabriolet? Siffror och kuriosa om bilarna som trivs bäst på sommaren.
Cabbar är kul. Men vilken är populärast? Och vem kör cabriolet? Siffror och kuriosa om bilarna som trivs bäst på sommaren.
Cabbar är kul. Men vilken är populärast? Och vem kör cabriolet? Siffror och kuriosa om bilarna som trivs bäst på sommaren.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö