Krögarna bakom Ved öppnar spanskt i Lund

Nyöppnat
Juni 2024
Krögarna bakom Ved öppnar spanskt i Lund

Fakta

Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
 Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
 – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
 Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
 Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
 – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.

Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
 Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
 – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
 Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
 Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
 – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/krogarna-bakom-ved-oppnar-spanskt-i-lund

Fler artiklar

Läs
Blandat i Borgeby ängar
Byggnytt
Maj 2025

Blandat i Borgeby ängar

I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.

Blandat i Borgeby ängar
Byggnytt
Maj 2025

Blandat i Borgeby ängar

I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.

Blandat i Borgeby ängar
Byggnytt
Maj 2025

Blandat i Borgeby ängar

I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.

Blandat i Borgeby ängar
Byggnytt
Maj 2025

Blandat i Borgeby ängar

I nordöstra Borgeby, i en del av utbyggnadsområdet Borgeby ängar, planeras 56 nya bostäder efter att kommunens markanvisningstävling avgjorts. De nya bostäderna ska byggas i en blandning av dels flerbostadshus med upp till fyra våningar och dels parhus, radhus och kedjehus. Husen placeras kring gemensamma gårdar med uteplatser och en torgyta. Därutöver planeras en park i väster och ett bageri i öster.

Läs
Skillnad på is och is
Mat & Dryck
Maj 2025

Skillnad på is och is

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Skillnad på is och is
Mat & Dryck
Maj 2025

Skillnad på is och is

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Skillnad på is och is
Mat & Dryck
Maj 2025

Skillnad på is och is

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Skillnad på is och is
Mat & Dryck
Maj 2025

Skillnad på is och is

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Läs
Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.