Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.
Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.
Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.
Ture Thuresson har hunnit med att laga mat på världens alla sju kontinenter. I köket på finkrogen Basement träffade han Gustav Trägårdh. Tillsammans driver de Gurras som firar ett år i dagarna. Här visar Ture hur man lagar Ostron ”Japan”.
Ture Thuresson har hunnit med att laga mat på världens alla sju kontinenter. I köket på finkrogen Basement träffade han Gustav Trägårdh. Tillsammans driver de Gurras som firar ett år i dagarna. Här visar Ture hur man lagar Ostron ”Japan”.
Ture Thuresson har hunnit med att laga mat på världens alla sju kontinenter. I köket på finkrogen Basement träffade han Gustav Trägårdh. Tillsammans driver de Gurras som firar ett år i dagarna. Här visar Ture hur man lagar Ostron ”Japan”.
Yuzu (Citrus junos) är hybrid mellan Citrus cavaleriei och småcitrus. Yuzu har klotrunda till svagt plattrunda, 5–10 cm stora citrusfrukter. Yuzu odlas särskilt i Japan och Korea och hör till de allra härdigaste citrusfrukterna. Fruktköttet smakar som en blandning mellan grapefrukt och mandarin. Likt andra citrusfrukter är yuzu rikt på C-vitamin och antioxidanter.
Yuzu (Citrus junos) är hybrid mellan Citrus cavaleriei och småcitrus. Yuzu har klotrunda till svagt plattrunda, 5–10 cm stora citrusfrukter. Yuzu odlas särskilt i Japan och Korea och hör till de allra härdigaste citrusfrukterna. Fruktköttet smakar som en blandning mellan grapefrukt och mandarin. Likt andra citrusfrukter är yuzu rikt på C-vitamin och antioxidanter.
Yuzu (Citrus junos) är hybrid mellan Citrus cavaleriei och småcitrus. Yuzu har klotrunda till svagt plattrunda, 5–10 cm stora citrusfrukter. Yuzu odlas särskilt i Japan och Korea och hör till de allra härdigaste citrusfrukterna. Fruktköttet smakar som en blandning mellan grapefrukt och mandarin. Likt andra citrusfrukter är yuzu rikt på C-vitamin och antioxidanter.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö