Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Novo-koncernens förvärv av Catalent, ett amerikanskt läkemedelsföretag, är ”det största uppköpet i Danmarks historia”. Det skriver Børsen efter att affären tillkännagavs i februari. Enligt News Öresund sker uppköpet i två steg. Novo Holdings köper Catalent för motsvarande 114 miljarder danska kronor. Utöver det säljs tre av Catalents fabriker – i Italien, Belgien och USA – till Novo Nordisk för motsvarande 76 miljarder danska kronor. Bolagets produktion har ökat i takt med att försäljningen av viktminsknings- och diabetesmedicinerna Wegovy och Ozempic har skjutit i höjden.
Novo-koncernens förvärv av Catalent, ett amerikanskt läkemedelsföretag, är ”det största uppköpet i Danmarks historia”. Det skriver Børsen efter att affären tillkännagavs i februari. Enligt News Öresund sker uppköpet i två steg. Novo Holdings köper Catalent för motsvarande 114 miljarder danska kronor. Utöver det säljs tre av Catalents fabriker – i Italien, Belgien och USA – till Novo Nordisk för motsvarande 76 miljarder danska kronor. Bolagets produktion har ökat i takt med att försäljningen av viktminsknings- och diabetesmedicinerna Wegovy och Ozempic har skjutit i höjden.
Novo-koncernens förvärv av Catalent, ett amerikanskt läkemedelsföretag, är ”det största uppköpet i Danmarks historia”. Det skriver Børsen efter att affären tillkännagavs i februari. Enligt News Öresund sker uppköpet i två steg. Novo Holdings köper Catalent för motsvarande 114 miljarder danska kronor. Utöver det säljs tre av Catalents fabriker – i Italien, Belgien och USA – till Novo Nordisk för motsvarande 76 miljarder danska kronor. Bolagets produktion har ökat i takt med att försäljningen av viktminsknings- och diabetesmedicinerna Wegovy och Ozempic har skjutit i höjden.
Helsingborg har fått ett nytt center för innovation, Parken, som ska bli en mötesplats för stad, näringsliv och akademi. “Innovationsdistrikt är ett relativt nytt fenomen som håller på etableras runt om i Europa”. Parken ligger i den nya stadsdelen Oceanhamnen, som har omkring 300 aktörer i området. – Staden är aktiv och bidrar till innovationssamverkan och tillväxt. Ett sätt vi gör det på är genom att agera testbädd för nya välfärdslösningar, säger Lisa Olsson, ansvarig för Parken.
Helsingborg har fått ett nytt center för innovation, Parken, som ska bli en mötesplats för stad, näringsliv och akademi. “Innovationsdistrikt är ett relativt nytt fenomen som håller på etableras runt om i Europa”. Parken ligger i den nya stadsdelen Oceanhamnen, som har omkring 300 aktörer i området. – Staden är aktiv och bidrar till innovationssamverkan och tillväxt. Ett sätt vi gör det på är genom att agera testbädd för nya välfärdslösningar, säger Lisa Olsson, ansvarig för Parken.
Helsingborg har fått ett nytt center för innovation, Parken, som ska bli en mötesplats för stad, näringsliv och akademi. “Innovationsdistrikt är ett relativt nytt fenomen som håller på etableras runt om i Europa”. Parken ligger i den nya stadsdelen Oceanhamnen, som har omkring 300 aktörer i området. – Staden är aktiv och bidrar till innovationssamverkan och tillväxt. Ett sätt vi gör det på är genom att agera testbädd för nya välfärdslösningar, säger Lisa Olsson, ansvarig för Parken.
Den indiska restaurangen Kontrasts Västra hamnen-koncept Ghee by the Sea tar före sommaren över Salt & Bryggas gamla lokaler på Sundspromenaden. Vespa har de senaste åren huserat i lokalen, men sedan deras flytt förra året har den stått tom. Kontrasts ägare Roger Persson inväntar fortfarande en del tillstånd, men hoppas kunna öppna i maj eller juni – då med en del förändringar i menyn. Framför allt var det ett större kök som lockade med grannlokalen. – Det blir också lite trevligare utsikt än här, säger han när vi når honom över telefon.
Den indiska restaurangen Kontrasts Västra hamnen-koncept Ghee by the Sea tar före sommaren över Salt & Bryggas gamla lokaler på Sundspromenaden. Vespa har de senaste åren huserat i lokalen, men sedan deras flytt förra året har den stått tom. Kontrasts ägare Roger Persson inväntar fortfarande en del tillstånd, men hoppas kunna öppna i maj eller juni – då med en del förändringar i menyn. Framför allt var det ett större kök som lockade med grannlokalen. – Det blir också lite trevligare utsikt än här, säger han när vi når honom över telefon.
Den indiska restaurangen Kontrasts Västra hamnen-koncept Ghee by the Sea tar före sommaren över Salt & Bryggas gamla lokaler på Sundspromenaden. Vespa har de senaste åren huserat i lokalen, men sedan deras flytt förra året har den stått tom. Kontrasts ägare Roger Persson inväntar fortfarande en del tillstånd, men hoppas kunna öppna i maj eller juni – då med en del förändringar i menyn. Framför allt var det ett större kök som lockade med grannlokalen. – Det blir också lite trevligare utsikt än här, säger han när vi når honom över telefon.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö