Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Startupföretaget Modvion, med säte i Göteborg, bygger för närvarande världens högsta vindkraftstorn i trä, rapporterar Bloomberg. Med sin affärsidé vill bolaget minska koldioxidavtrycket från vindenergi. Granträet som används lamineras för att bättre stå emot oväder och bränder. – Världen står inför en klimatkris och vi behöver byta energikällor, säger Modvions vd Otto Lundman. Bolaget stöttas redan av stora energiföretag i Europa, däribland Vattenfall och Vestas.
Startupföretaget Modvion, med säte i Göteborg, bygger för närvarande världens högsta vindkraftstorn i trä, rapporterar Bloomberg. Med sin affärsidé vill bolaget minska koldioxidavtrycket från vindenergi. Granträet som används lamineras för att bättre stå emot oväder och bränder. – Världen står inför en klimatkris och vi behöver byta energikällor, säger Modvions vd Otto Lundman. Bolaget stöttas redan av stora energiföretag i Europa, däribland Vattenfall och Vestas.
Startupföretaget Modvion, med säte i Göteborg, bygger för närvarande världens högsta vindkraftstorn i trä, rapporterar Bloomberg. Med sin affärsidé vill bolaget minska koldioxidavtrycket från vindenergi. Granträet som används lamineras för att bättre stå emot oväder och bränder. – Världen står inför en klimatkris och vi behöver byta energikällor, säger Modvions vd Otto Lundman. Bolaget stöttas redan av stora energiföretag i Europa, däribland Vattenfall och Vestas.
David Ekelund och Tom Nilsson, med sitt greppskoföretag Icebug, har utsetts till årets företagare i Västra Götaland. De prisades under Företagarnas regionfinal i Borås i början av september. – Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag, säger David Ekelund. Till årets unga företagare utsågs Svante Olsson, som driver startupen Elektroskutt i Trollhättan. Hans affärsidé är att ta fram produkter som underlättar och effektiviserar elektrikers vardag.
David Ekelund och Tom Nilsson, med sitt greppskoföretag Icebug, har utsetts till årets företagare i Västra Götaland. De prisades under Företagarnas regionfinal i Borås i början av september. – Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag, säger David Ekelund. Till årets unga företagare utsågs Svante Olsson, som driver startupen Elektroskutt i Trollhättan. Hans affärsidé är att ta fram produkter som underlättar och effektiviserar elektrikers vardag.
David Ekelund och Tom Nilsson, med sitt greppskoföretag Icebug, har utsetts till årets företagare i Västra Götaland. De prisades under Företagarnas regionfinal i Borås i början av september. – Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag, säger David Ekelund. Till årets unga företagare utsågs Svante Olsson, som driver startupen Elektroskutt i Trollhättan. Hans affärsidé är att ta fram produkter som underlättar och effektiviserar elektrikers vardag.
Till våren blir det nytt för hela slanten på 25:e våningen på Clarion Hotel Malmö Live. Den nya restaurangen kommer att gå under namnet Grand Italian. Premiären väntas till april nästa år. – Menyn kommer att spegla och hylla ryggraden i det italienska köket, med en rad varma och kalla antipasti för att väcka aptiten. Lyxig primi piatti kommer att få fart på smaklökarna och urvalet av grillat kött, fisk och skaldjur secondi kommer göra att gästerna är mätta, glada och sugna på en klassisk italiensk dessert. När det kommer till dryck är det stort fokus på italienska viner och cocktails som den traditionella Negronin blandat med läskande Sbagliatos, säger Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige.
Till våren blir det nytt för hela slanten på 25:e våningen på Clarion Hotel Malmö Live. Den nya restaurangen kommer att gå under namnet Grand Italian. Premiären väntas till april nästa år. – Menyn kommer att spegla och hylla ryggraden i det italienska köket, med en rad varma och kalla antipasti för att väcka aptiten. Lyxig primi piatti kommer att få fart på smaklökarna och urvalet av grillat kött, fisk och skaldjur secondi kommer göra att gästerna är mätta, glada och sugna på en klassisk italiensk dessert. När det kommer till dryck är det stort fokus på italienska viner och cocktails som den traditionella Negronin blandat med läskande Sbagliatos, säger Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige.
Till våren blir det nytt för hela slanten på 25:e våningen på Clarion Hotel Malmö Live. Den nya restaurangen kommer att gå under namnet Grand Italian. Premiären väntas till april nästa år. – Menyn kommer att spegla och hylla ryggraden i det italienska köket, med en rad varma och kalla antipasti för att väcka aptiten. Lyxig primi piatti kommer att få fart på smaklökarna och urvalet av grillat kött, fisk och skaldjur secondi kommer göra att gästerna är mätta, glada och sugna på en klassisk italiensk dessert. När det kommer till dryck är det stort fokus på italienska viner och cocktails som den traditionella Negronin blandat med läskande Sbagliatos, säger Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö