Krögarna bakom Ved öppnar spanskt i Lund

Nyöppnat
Juni 2024
Krögarna bakom Ved öppnar spanskt i Lund

Fakta

Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
 Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
 – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
 Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
 Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
 – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.

Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
 Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
 – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
 Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
 Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
 – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/krogarna-bakom-ved-oppnar-spanskt-i-lund

Fler artiklar

Läs
Markus "Supermackan" Rosenberg
Intervju
Oktober 2014

Markus "Supermackan" Rosenberg

Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.

Markus "Supermackan" Rosenberg
Intervju
Oktober 2014

Markus "Supermackan" Rosenberg

Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.

Markus "Supermackan" Rosenberg
Intervju
Oktober 2014

Markus "Supermackan" Rosenberg

Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.

Markus "Supermackan" Rosenberg
Intervju
Oktober 2014

Markus "Supermackan" Rosenberg

Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.

Läs
Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Läs
Erling Pålsson
Intervju
September 2014

Erling Pålsson

En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.

Erling Pålsson
Intervju
September 2014

Erling Pålsson

En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.

Erling Pålsson
Intervju
September 2014

Erling Pålsson

En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.

Erling Pålsson
Intervju
September 2014

Erling Pålsson

En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.