Koriander (Coriandrum sativum) är en ettårig ört. Koriander är en gammal kulturväxt som odlats i över 3 000 år, både som krydda och som medicinalväxt. Romarna tog med sig örten norrut och spred användningen av koriander i Europa. Under medeltiden var kryddan populär. De allra flesta gillar korianderfrön, som används i bland annat Garam masala, men de färska bladen och stjälkarna (cilantro i Mexico och södra USA) har en svårdefinierad arom som delar oss i frågan. De färska bladen skiljer sig näringsmässigt från fröna. Till exempel har 10g blad 38,8% RDI av Vitamin K, medan fröna har 0%. Å andra sidan är fröna rika på selen 3,7% medan bladen bara har 0,1%.
Koriander (Coriandrum sativum) är en ettårig ört. Koriander är en gammal kulturväxt som odlats i över 3 000 år, både som krydda och som medicinalväxt. Romarna tog med sig örten norrut och spred användningen av koriander i Europa. Under medeltiden var kryddan populär. De allra flesta gillar korianderfrön, som används i bland annat Garam masala, men de färska bladen och stjälkarna (cilantro i Mexico och södra USA) har en svårdefinierad arom som delar oss i frågan. De färska bladen skiljer sig näringsmässigt från fröna. Till exempel har 10g blad 38,8% RDI av Vitamin K, medan fröna har 0%. Å andra sidan är fröna rika på selen 3,7% medan bladen bara har 0,1%.
Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
I april togs det första spadtaget till en helt ny idrottshall på Karstorps skolområde i Lomma. Nybygget i två plan har själva idrottshallen på den övre våningen med omklädningsrum, kontor och teknikutrymmen på markplan. Under överhänget som det andra planet skapar planeras en skateboardpark som därmed blir delvis väderskyddad och delvis utomhus. Nya Karstorpshallen beräknas stå klar sommaren 2026.
I april togs det första spadtaget till en helt ny idrottshall på Karstorps skolområde i Lomma. Nybygget i två plan har själva idrottshallen på den övre våningen med omklädningsrum, kontor och teknikutrymmen på markplan. Under överhänget som det andra planet skapar planeras en skateboardpark som därmed blir delvis väderskyddad och delvis utomhus. Nya Karstorpshallen beräknas stå klar sommaren 2026.
I april togs det första spadtaget till en helt ny idrottshall på Karstorps skolområde i Lomma. Nybygget i två plan har själva idrottshallen på den övre våningen med omklädningsrum, kontor och teknikutrymmen på markplan. Under överhänget som det andra planet skapar planeras en skateboardpark som därmed blir delvis väderskyddad och delvis utomhus. Nya Karstorpshallen beräknas stå klar sommaren 2026.
Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.
Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.
Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö