Den indiska restaurangen Kontrasts Västra hamnen-koncept Ghee by the Sea tar före sommaren över Salt & Bryggas gamla lokaler på Sundspromenaden. Vespa har de senaste åren huserat i lokalen, men sedan deras flytt förra året har den stått tom.
Kontrasts ägare Roger Persson inväntar fortfarande en del tillstånd, men hoppas kunna öppna i maj eller juni – då med en del förändringar i menyn. Framför allt var det ett större kök som lockade med grannlokalen.
– Det blir också lite trevligare utsikt än här, säger han när vi når honom över telefon.
Den indiska restaurangen Kontrasts Västra hamnen-koncept Ghee by the Sea tar före sommaren över Salt & Bryggas gamla lokaler på Sundspromenaden. Vespa har de senaste åren huserat i lokalen, men sedan deras flytt förra året har den stått tom.
Kontrasts ägare Roger Persson inväntar fortfarande en del tillstånd, men hoppas kunna öppna i maj eller juni – då med en del förändringar i menyn. Framför allt var det ett större kök som lockade med grannlokalen.
– Det blir också lite trevligare utsikt än här, säger han när vi når honom över telefon.
Blott Sverige svenska snapsar har påstod en gång Albert Engström i en lekfull omskrivning av Verner von Heidenstams vurm över svenska krusbär. Heidenstams rader från Nya Dikter är det inte längre många som känner till, men Engströms ord har fått fäste i svenska språket. Sverige har – norrmän och danskar till trots – de bästa snapsarna i världen.
Blott Sverige svenska snapsar har påstod en gång Albert Engström i en lekfull omskrivning av Verner von Heidenstams vurm över svenska krusbär. Heidenstams rader från Nya Dikter är det inte längre många som känner till, men Engströms ord har fått fäste i svenska språket. Sverige har – norrmän och danskar till trots – de bästa snapsarna i världen.
Blott Sverige svenska snapsar har påstod en gång Albert Engström i en lekfull omskrivning av Verner von Heidenstams vurm över svenska krusbär. Heidenstams rader från Nya Dikter är det inte längre många som känner till, men Engströms ord har fått fäste i svenska språket. Sverige har – norrmän och danskar till trots – de bästa snapsarna i världen.
Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.
Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.
Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.
På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.
På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.
På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö