Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
– Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.
– Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.
Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
– Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.
– Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.
Amerika är ett jättestort land i väster. Det består av femtio delstater och deras främsta exportvaror är bland annat olja, naturgas, majs och bildelar. USA sträcker sig över nio miljoner kvadratkilometer och där bor trehundrafyrtio miljoner invånare. Jag tycker om det landet. Jag talar nu om deras kultur i allmänhet och populärkultur i synnerhet (Politiken kan vi väl för en gångs skull lämna därhän för ett ögonblick)
Amerika är ett jättestort land i väster. Det består av femtio delstater och deras främsta exportvaror är bland annat olja, naturgas, majs och bildelar. USA sträcker sig över nio miljoner kvadratkilometer och där bor trehundrafyrtio miljoner invånare. Jag tycker om det landet. Jag talar nu om deras kultur i allmänhet och populärkultur i synnerhet (Politiken kan vi väl för en gångs skull lämna därhän för ett ögonblick)
Amerika är ett jättestort land i väster. Det består av femtio delstater och deras främsta exportvaror är bland annat olja, naturgas, majs och bildelar. USA sträcker sig över nio miljoner kvadratkilometer och där bor trehundrafyrtio miljoner invånare. Jag tycker om det landet. Jag talar nu om deras kultur i allmänhet och populärkultur i synnerhet (Politiken kan vi väl för en gångs skull lämna därhän för ett ögonblick)
Baghaven ligger vid kajen på Refshaleøen och är en del av Mikkellers surölsprojekt. Här serveras syrligt, vildjäst öl från stora ekfat. Lokalen är rå med betonggolv och träbänkar, men utanför breder en solig kajplats ut sig mot hamninloppet. Mat finns i form av smörrebröd och små snacks. Man kommer hit för smaken – och för att sitta i vinden och se båtarna glida förbi i långsamt tempo.
Baghaven ligger vid kajen på Refshaleøen och är en del av Mikkellers surölsprojekt. Här serveras syrligt, vildjäst öl från stora ekfat. Lokalen är rå med betonggolv och träbänkar, men utanför breder en solig kajplats ut sig mot hamninloppet. Mat finns i form av smörrebröd och små snacks. Man kommer hit för smaken – och för att sitta i vinden och se båtarna glida förbi i långsamt tempo.
Baghaven ligger vid kajen på Refshaleøen och är en del av Mikkellers surölsprojekt. Här serveras syrligt, vildjäst öl från stora ekfat. Lokalen är rå med betonggolv och träbänkar, men utanför breder en solig kajplats ut sig mot hamninloppet. Mat finns i form av smörrebröd och små snacks. Man kommer hit för smaken – och för att sitta i vinden och se båtarna glida förbi i långsamt tempo.
Lundabaserade Intuicell har tagit fram Luna, en robothund som kan lära och anpassa sig på egen hand genom ett digitalt nervsystem. Företaget beskriver det som ett genombrott, där roboten själv fattar beslut och agerar, utan förträning eller stora datamängder. – Det vi har byggt är den första mjukvaran som gör att vilken maskin som helst kan lära sig som en människa eller ett djur, säger vd Viktor Luthman till Reuters. Tekniken väntas bana väg för autonoma robotar i utmanande miljöer, som rymden, djuphavet och katastrofområden.
Lundabaserade Intuicell har tagit fram Luna, en robothund som kan lära och anpassa sig på egen hand genom ett digitalt nervsystem. Företaget beskriver det som ett genombrott, där roboten själv fattar beslut och agerar, utan förträning eller stora datamängder. – Det vi har byggt är den första mjukvaran som gör att vilken maskin som helst kan lära sig som en människa eller ett djur, säger vd Viktor Luthman till Reuters. Tekniken väntas bana väg för autonoma robotar i utmanande miljöer, som rymden, djuphavet och katastrofområden.
Lundabaserade Intuicell har tagit fram Luna, en robothund som kan lära och anpassa sig på egen hand genom ett digitalt nervsystem. Företaget beskriver det som ett genombrott, där roboten själv fattar beslut och agerar, utan förträning eller stora datamängder. – Det vi har byggt är den första mjukvaran som gör att vilken maskin som helst kan lära sig som en människa eller ett djur, säger vd Viktor Luthman till Reuters. Tekniken väntas bana väg för autonoma robotar i utmanande miljöer, som rymden, djuphavet och katastrofområden.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö