Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
– Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.
– Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.
Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
– Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.
– Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.
Sichuanpeppar är inte besläktad med chili eller svartpeppar, utan kallas peppar för att den är skarp i smaken. Och Sichuan för att den kommer från Sichuanregionen. Egentligen är den närmre släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. Pepparn är ytterhöljet av en liten frukt från bland annat kinesiskt pepparträd (Zanthoxylum simulans). Skulle man hitta hela torkade frukter i butik behöver kärnorna rensas bort. Sichuanpeppar passar bra tillsammans med andra kryddor som ingefära, koriander, chili, stjärnanis, kanel, nejlikor, fänkål och persilja. Dessutom ingår Sichuanpeppar i kryddblandningen femkrydda.
Sichuanpeppar är inte besläktad med chili eller svartpeppar, utan kallas peppar för att den är skarp i smaken. Och Sichuan för att den kommer från Sichuanregionen. Egentligen är den närmre släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. Pepparn är ytterhöljet av en liten frukt från bland annat kinesiskt pepparträd (Zanthoxylum simulans). Skulle man hitta hela torkade frukter i butik behöver kärnorna rensas bort. Sichuanpeppar passar bra tillsammans med andra kryddor som ingefära, koriander, chili, stjärnanis, kanel, nejlikor, fänkål och persilja. Dessutom ingår Sichuanpeppar i kryddblandningen femkrydda.
Sichuanpeppar är inte besläktad med chili eller svartpeppar, utan kallas peppar för att den är skarp i smaken. Och Sichuan för att den kommer från Sichuanregionen. Egentligen är den närmre släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. Pepparn är ytterhöljet av en liten frukt från bland annat kinesiskt pepparträd (Zanthoxylum simulans). Skulle man hitta hela torkade frukter i butik behöver kärnorna rensas bort. Sichuanpeppar passar bra tillsammans med andra kryddor som ingefära, koriander, chili, stjärnanis, kanel, nejlikor, fänkål och persilja. Dessutom ingår Sichuanpeppar i kryddblandningen femkrydda.
Niklas Wernerheim är kökschef och delägare i Papi på Malmö Saluhall och har ett förflutet på bland annat PM och Vänner, Häckeberga slott, och även från Grand Hotel Villa Serbelloni och Ristorante Uliassi i Italien. Här visar Niklas hur man enkelt lyckas med en höstig pasta hemma.
Niklas Wernerheim är kökschef och delägare i Papi på Malmö Saluhall och har ett förflutet på bland annat PM och Vänner, Häckeberga slott, och även från Grand Hotel Villa Serbelloni och Ristorante Uliassi i Italien. Här visar Niklas hur man enkelt lyckas med en höstig pasta hemma.
Niklas Wernerheim är kökschef och delägare i Papi på Malmö Saluhall och har ett förflutet på bland annat PM och Vänner, Häckeberga slott, och även från Grand Hotel Villa Serbelloni och Ristorante Uliassi i Italien. Här visar Niklas hur man enkelt lyckas med en höstig pasta hemma.
David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.
David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.
David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö