Köld öppnar på Kronprinsen

Nyöppnat
December 2023
Köld öppnar på Kronprinsen

Fakta

Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
 – Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
 I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.  
 – Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.

Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
 – Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
 I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.  
 – Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/kold-oppnar-pa-kronprinsen

Fler artiklar

Läs
Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Läs
Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Läs
Canard à la Presse
Mat & Dryck
Mars 2025

Canard à la Presse

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Canard à la Presse
Mat & Dryck
Mars 2025

Canard à la Presse

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Canard à la Presse
Mat & Dryck
Mars 2025

Canard à la Presse

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Canard à la Presse
Mat & Dryck
Mars 2025

Canard à la Presse

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.