
Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
– Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.
– Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.
Glassälskarna Peter Svanberg och Alex Wesolowski har drivit glassbaren Köld på Friisgatan sedan 2015 och nu är det dags att även dra igång en satsning på Kronprinsen. Det blir en glass-pop-up som varar i minst sex månader framåt. Men de tror redan nu på en förlängning.
– Om inget oförutsett händer är vi nog där för att stanna. Det har blivit riktigt snyggt inne på Kronprinsen och konceptet är klockrent, så det är ett välkommet uppsving. Vår nya grej på Köld är en smakbricka på sex smaker för 100 kronor och så har vi ett samarbete med Solde och Lilla Kafferosteriet, så även kaffet är i världsklass, säger Peter Svanberg.
I och med öppningen på Kronprinsen hoppas ägarna fånga in många kunder från Limhamn med omnejd och konceptet är glass med innovativa smaker, och kaffe.
– Våra olika glassorter har alltid lekfulla smaker där hälften är veganskt. Vi experimenterar vilt med udda smaker, såsom gorgonzola eller getost med hjortronrippel och diverse ölsmaker. Men för de lite mer försiktiga finns de klassiska glasskulorna naturligtvis kvar, säger Peter Svanberg.

Det centrala kvarteret Kniven i Partille ska omvandlas enligt ett förslag till ny detaljplan. Planerna inkluderar bland annat ett nytt hotell med 13 våningar, nybygge för centrumverksamheter och ett mobilitetshus i anslutning till Partilles tågstation. Samtidigt ska de två äldsta byggnaderna som vetter mot stationen och Stationsvägen bevaras. Promenadstråket Årundan utmed Säveån nedanför kvarteret bevaras också, och i anslutning till det planeras ytor för uteserveringar, boulebanor och odling.

Det centrala kvarteret Kniven i Partille ska omvandlas enligt ett förslag till ny detaljplan. Planerna inkluderar bland annat ett nytt hotell med 13 våningar, nybygge för centrumverksamheter och ett mobilitetshus i anslutning till Partilles tågstation. Samtidigt ska de två äldsta byggnaderna som vetter mot stationen och Stationsvägen bevaras. Promenadstråket Årundan utmed Säveån nedanför kvarteret bevaras också, och i anslutning till det planeras ytor för uteserveringar, boulebanor och odling.

Det centrala kvarteret Kniven i Partille ska omvandlas enligt ett förslag till ny detaljplan. Planerna inkluderar bland annat ett nytt hotell med 13 våningar, nybygge för centrumverksamheter och ett mobilitetshus i anslutning till Partilles tågstation. Samtidigt ska de två äldsta byggnaderna som vetter mot stationen och Stationsvägen bevaras. Promenadstråket Årundan utmed Säveån nedanför kvarteret bevaras också, och i anslutning till det planeras ytor för uteserveringar, boulebanor och odling.

Att vi dukar med förrättens bestick ytterst och dessertbestick ovanför tallriken är rätt basic, men när det gäller vilket glas som ”ska” stå var på en formell middag kan vi nog alla behöva friska upp minnet. Ordningen från vänster till höger bör vara: Sött, Rött, Vitt, Snaps, Vatten.

Att vi dukar med förrättens bestick ytterst och dessertbestick ovanför tallriken är rätt basic, men när det gäller vilket glas som ”ska” stå var på en formell middag kan vi nog alla behöva friska upp minnet. Ordningen från vänster till höger bör vara: Sött, Rött, Vitt, Snaps, Vatten.

Att vi dukar med förrättens bestick ytterst och dessertbestick ovanför tallriken är rätt basic, men när det gäller vilket glas som ”ska” stå var på en formell middag kan vi nog alla behöva friska upp minnet. Ordningen från vänster till höger bör vara: Sött, Rött, Vitt, Snaps, Vatten.

HR-konsultföretaget Competensum i Helsingborg har blivit en del av norska Ecit, som köper 82,5 procent av bolaget. Grundaren Ann-Sofi Aru och vd Camilla Danielsson behåller en ägarandel och fortsätter i sina roller. – Sedan vårt första möte har jag känt att Ecit är rätt för oss. Vi delar tron på att det är människorna som gör skillnad, säger Ann-Sofi Aru. Competensum har ett tjugotal medarbetare och nådde en omsättning på 26 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret. Förvärvet stärker Ecits position i Helsingborg och breddar utbudet av HR- och lönetjänster.

HR-konsultföretaget Competensum i Helsingborg har blivit en del av norska Ecit, som köper 82,5 procent av bolaget. Grundaren Ann-Sofi Aru och vd Camilla Danielsson behåller en ägarandel och fortsätter i sina roller. – Sedan vårt första möte har jag känt att Ecit är rätt för oss. Vi delar tron på att det är människorna som gör skillnad, säger Ann-Sofi Aru. Competensum har ett tjugotal medarbetare och nådde en omsättning på 26 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret. Förvärvet stärker Ecits position i Helsingborg och breddar utbudet av HR- och lönetjänster.

HR-konsultföretaget Competensum i Helsingborg har blivit en del av norska Ecit, som köper 82,5 procent av bolaget. Grundaren Ann-Sofi Aru och vd Camilla Danielsson behåller en ägarandel och fortsätter i sina roller. – Sedan vårt första möte har jag känt att Ecit är rätt för oss. Vi delar tron på att det är människorna som gör skillnad, säger Ann-Sofi Aru. Competensum har ett tjugotal medarbetare och nådde en omsättning på 26 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret. Förvärvet stärker Ecits position i Helsingborg och breddar utbudet av HR- och lönetjänster.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö