
Sportbilstillverkaren Koenigsegg, med bas i Ängelholm, har tagit in en investering på cirka en halv miljard kronor och får därmed en ny delägare. Den New York-baserade fonden Chieftain Capital Management har investerat 50 miljoner euro i samband med en nyemission, vilket ger fonden en ägarandel på under 10 procent.
Grundaren Christian von Koenigsegg säger samtidigt att företaget fortsatt behåller majoritetsägandet.
– Tillsammans siktar vi på att ta Koenigsegg till nya höjder, samtidigt som vi fortsätter att vårda vår familjekultur.
Sportbilstillverkaren Koenigsegg, med bas i Ängelholm, har tagit in en investering på cirka en halv miljard kronor och får därmed en ny delägare. Den New York-baserade fonden Chieftain Capital Management har investerat 50 miljoner euro i samband med en nyemission, vilket ger fonden en ägarandel på under 10 procent.
Grundaren Christian von Koenigsegg säger samtidigt att företaget fortsatt behåller majoritetsägandet.
– Tillsammans siktar vi på att ta Koenigsegg till nya höjder, samtidigt som vi fortsätter att vårda vår familjekultur.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö