Med allt fler allmänna tobaksrestriktioner och rökförbud vill delstaten Kentucky lätta på regelverket för cigarr och pipa. I förslaget listas punkter som ska uppfyllas för att en restaurang eller bar ska få tillåta cigarrökning, bland annat måste de ha alkoholtillstånd och 21-årsgräns, en tydlig skylt utanför att rökning kan förekomma i lokalen, att minst 15% av omsättningen kommer från cigarrförsäljning, att en rökfri zon inrättas vid leveransintag och kanske viktigast av allt, att det bara tillåter cigarrer och pipa och inte vejp eller cigaretter. Så kanske det kan bli en cigarr i baren på The Galt House till nästa Kentucky Derby.
Med allt fler allmänna tobaksrestriktioner och rökförbud vill delstaten Kentucky lätta på regelverket för cigarr och pipa. I förslaget listas punkter som ska uppfyllas för att en restaurang eller bar ska få tillåta cigarrökning, bland annat måste de ha alkoholtillstånd och 21-årsgräns, en tydlig skylt utanför att rökning kan förekomma i lokalen, att minst 15% av omsättningen kommer från cigarrförsäljning, att en rökfri zon inrättas vid leveransintag och kanske viktigast av allt, att det bara tillåter cigarrer och pipa och inte vejp eller cigaretter. Så kanske det kan bli en cigarr i baren på The Galt House till nästa Kentucky Derby.
Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
I april togs det första spadtaget till en helt ny idrottshall på Karstorps skolområde i Lomma. Nybygget i två plan har själva idrottshallen på den övre våningen med omklädningsrum, kontor och teknikutrymmen på markplan. Under överhänget som det andra planet skapar planeras en skateboardpark som därmed blir delvis väderskyddad och delvis utomhus. Nya Karstorpshallen beräknas stå klar sommaren 2026.
I april togs det första spadtaget till en helt ny idrottshall på Karstorps skolområde i Lomma. Nybygget i två plan har själva idrottshallen på den övre våningen med omklädningsrum, kontor och teknikutrymmen på markplan. Under överhänget som det andra planet skapar planeras en skateboardpark som därmed blir delvis väderskyddad och delvis utomhus. Nya Karstorpshallen beräknas stå klar sommaren 2026.
I april togs det första spadtaget till en helt ny idrottshall på Karstorps skolområde i Lomma. Nybygget i två plan har själva idrottshallen på den övre våningen med omklädningsrum, kontor och teknikutrymmen på markplan. Under överhänget som det andra planet skapar planeras en skateboardpark som därmed blir delvis väderskyddad och delvis utomhus. Nya Karstorpshallen beräknas stå klar sommaren 2026.
Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.
Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.
Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö