Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.
Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.
Onsdagen 29 januari fick inbjudna gäster en exklusiv smygtitt på vad som kan bli Malmös nya konstmuseum, i vad som tidigare var Casino Cosmopol i Kungsparken. På programmet stod samtal om framtidens konstmuseum. Det bjöds på musik, drinkar och tilltugg från Johan P. Kvällen arrangerades av Stiftelsen för Malmö Konstmuseum tillsammans med Malmö stad.
Onsdagen 29 januari fick inbjudna gäster en exklusiv smygtitt på vad som kan bli Malmös nya konstmuseum, i vad som tidigare var Casino Cosmopol i Kungsparken. På programmet stod samtal om framtidens konstmuseum. Det bjöds på musik, drinkar och tilltugg från Johan P. Kvällen arrangerades av Stiftelsen för Malmö Konstmuseum tillsammans med Malmö stad.
Onsdagen 29 januari fick inbjudna gäster en exklusiv smygtitt på vad som kan bli Malmös nya konstmuseum, i vad som tidigare var Casino Cosmopol i Kungsparken. På programmet stod samtal om framtidens konstmuseum. Det bjöds på musik, drinkar och tilltugg från Johan P. Kvällen arrangerades av Stiftelsen för Malmö Konstmuseum tillsammans med Malmö stad.
Gitarren ’Eden of Coronet’ är världens mest påkostade. Den är utsmyckad med vitt guld och 11 441 diamanter, och värderad till 2 miljoner dollar. Rekordet noterades 2015 i Hongkong där den skapats av Aaron Shum. guinnessworldrecords.com
Gitarren ’Eden of Coronet’ är världens mest påkostade. Den är utsmyckad med vitt guld och 11 441 diamanter, och värderad till 2 miljoner dollar. Rekordet noterades 2015 i Hongkong där den skapats av Aaron Shum. guinnessworldrecords.com
Gitarren ’Eden of Coronet’ är världens mest påkostade. Den är utsmyckad med vitt guld och 11 441 diamanter, och värderad till 2 miljoner dollar. Rekordet noterades 2015 i Hongkong där den skapats av Aaron Shum. guinnessworldrecords.com
Christoffer Nilsson har en bakgrund från bland annat Noma, Den Vandrette och Barr i Köpenhamn. Nu är han kökschef på Bloom in the park. Här visar Christoffer hur man lagar en rätt att imponera med.
Christoffer Nilsson har en bakgrund från bland annat Noma, Den Vandrette och Barr i Köpenhamn. Nu är han kökschef på Bloom in the park. Här visar Christoffer hur man lagar en rätt att imponera med.
Christoffer Nilsson har en bakgrund från bland annat Noma, Den Vandrette och Barr i Köpenhamn. Nu är han kökschef på Bloom in the park. Här visar Christoffer hur man lagar en rätt att imponera med.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö