
Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.
Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.

Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.

Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.

Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.

Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.

Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.

Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.

Gatsby Distilling Co. i Hamburg ska släppa två nya spritsorter på deras iF Gold Award-vinnande art deco-flaska – absint och rom. Tidigare har House of Gatsby en gin på grön flaska. Den nya absinten får lila flaska och romen brun flaska. I skrivande stund har inga detaljer släppts om varken absinten eller romen utan bara som ”coming soon” teaser. Ginen däremot går att beställa på deras hemsida, men endast inom Tyskland. Bäst chans att få prova är kanske att besöka någon av de bättre barerna i Hamburg.

Gatsby Distilling Co. i Hamburg ska släppa två nya spritsorter på deras iF Gold Award-vinnande art deco-flaska – absint och rom. Tidigare har House of Gatsby en gin på grön flaska. Den nya absinten får lila flaska och romen brun flaska. I skrivande stund har inga detaljer släppts om varken absinten eller romen utan bara som ”coming soon” teaser. Ginen däremot går att beställa på deras hemsida, men endast inom Tyskland. Bäst chans att få prova är kanske att besöka någon av de bättre barerna i Hamburg.

Gatsby Distilling Co. i Hamburg ska släppa två nya spritsorter på deras iF Gold Award-vinnande art deco-flaska – absint och rom. Tidigare har House of Gatsby en gin på grön flaska. Den nya absinten får lila flaska och romen brun flaska. I skrivande stund har inga detaljer släppts om varken absinten eller romen utan bara som ”coming soon” teaser. Ginen däremot går att beställa på deras hemsida, men endast inom Tyskland. Bäst chans att få prova är kanske att besöka någon av de bättre barerna i Hamburg.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö