För lite mer än 20 år sedan lämnade Kirsten Holm de trygga etablerade hotellbarerna för att som en av de första bartenderna i Norden öppna sin egen, helt fristående, cocktailbar. Till Kirstens lilla hörn kommer man för att suga in ett stycke cocktailhistoria men även för att titta i hennes champagne-meny. En handskriven journal över hennes champagne-tillgångar, och vilken fantastisk lista det är!
Bästa tiden att besöka? När man vill suga in lite dansk cocktailhistoria i en av nordens äldsta cocktailinstitutioner.
Ved Stranden 20
För lite mer än 20 år sedan lämnade Kirsten Holm de trygga etablerade hotellbarerna för att som en av de första bartenderna i Norden öppna sin egen, helt fristående, cocktailbar. Till Kirstens lilla hörn kommer man för att suga in ett stycke cocktailhistoria men även för att titta i hennes champagne-meny. En handskriven journal över hennes champagne-tillgångar, och vilken fantastisk lista det är!
Bästa tiden att besöka? När man vill suga in lite dansk cocktailhistoria i en av nordens äldsta cocktailinstitutioner.
Ved Stranden 20
Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12
Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12
Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12
På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41
På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41
På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41
La Neta är en hyllad taco-bar från Stockholm som öppnade på Vesterbro för några år sedan. Precis som La Neta i Stockholm så serverar de utsökta tacos i en lagom tacky och laid-back miljö. Skillnaden från dess svenska storebror är att här är det Mikkeller som drar i spakarna och då snackar vi öl på så att det sprutar ur öronen. Bästa tiden att besöka? När vi är sugna på att lämna vår comfort-zone men inte riktigt vågar. Mikkeller är alltid Mikkeller! Istegade 88
La Neta är en hyllad taco-bar från Stockholm som öppnade på Vesterbro för några år sedan. Precis som La Neta i Stockholm så serverar de utsökta tacos i en lagom tacky och laid-back miljö. Skillnaden från dess svenska storebror är att här är det Mikkeller som drar i spakarna och då snackar vi öl på så att det sprutar ur öronen. Bästa tiden att besöka? När vi är sugna på att lämna vår comfort-zone men inte riktigt vågar. Mikkeller är alltid Mikkeller! Istegade 88
La Neta är en hyllad taco-bar från Stockholm som öppnade på Vesterbro för några år sedan. Precis som La Neta i Stockholm så serverar de utsökta tacos i en lagom tacky och laid-back miljö. Skillnaden från dess svenska storebror är att här är det Mikkeller som drar i spakarna och då snackar vi öl på så att det sprutar ur öronen. Bästa tiden att besöka? När vi är sugna på att lämna vår comfort-zone men inte riktigt vågar. Mikkeller är alltid Mikkeller! Istegade 88
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö